prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održana konferencija srednja.hr + Obrazovnih deset

U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema održana je prva konferencija portala srednja.hr povodom njihovog desetog rođendana.

Kroz 12 panela i osam predavanja neki od najistaknutijih aktera obrazovanja i znanosti, ali i sami učenici i studenti, ponudili su odgovor na pitanje o tome gdje se obrazovanje kretalo prethodnih deset godina, ali i kako će izgledati budućnost sektora.

Konferencija srednja.hr+ Obrazovnih deset koja je okupila najvažnije aktere obrazovanja i znanosti današnjice, bavila se ključnim izazovima obrazovanja i znanosti u zadnjih deset godina, ali i budućnošću sektora. Partneri konferencije su Privredna banka Zagreb, CARNet, Profil Klett, Visoko učilište EFFECTUS, Europski parlament – Ured u Hrvatskoj te Hrvatska zajednica županija.

Na 12 panela i osam predavanja okupili su se vodeći akteri obrazovanja i znanosti današnjice, ali i sami učenici kojih se tema obrazovanja najviše tiče. Program  dvorane školstva  bavio se temama kao što su potreba uvođenja građanskog odgoja u škole, e-učenje, odnos demografskih kretanja i obrazovanja te pitanje plaća profesora. Predstavljen je i Alumni projekt portala srednja.hr čiji je partner Hrvatska zajednica županija. Riječ je o jedinstvenom projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara znanja.

 dvorani visokog obrazovanja  raspravljalo se, između ostalog, o eksploziji kvota na visokim učilištima, obrazovanju budućnosti za vještine budućnosti te problemu seksualnog uznemiravanja na visokim učilištima. Mladi su reprezentativci Hrvatskog debatnog društva uživo raspravljali o uvođenju Građanskog odgoja u škole, a na panelu “Mrze li mediji profesore” komentirao se odnos medija i obrazovnog sektora.

Na panelu ‘OK, boomer!’ sudjelovali su sami mladi, predstavnici generacije Z, koji su istaknuli različitosti i sličnosti unutar kategoriju koju jednoznačno zovemo ‘mladi’.

U predavanju ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa koje se prenosilo uživo na YouTube kanalu portala srednja.hr, čime je dostupno svoj zainteresiranoj javnosti, predstavljen je novi paket zakona koji se priprema za unaprjeđenje visokog obrazovanja.