prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održane tri velike završnice državnih prvenstava u školskom sportu

Hrvatski školski sportski savez od 25. ožujka do 7. travnja godine održava tri velika Državna prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u Poreču. Uz podršku Ministarstva turizma i sporta, školski sport okuplja učenike osnovnih i srednjih škola na natjecanjima u rukometu, futsalu i košarci.

Nakon gotovo dvije godine bez održavanja natjecanja, školarci iz svih županija Republike Hrvatske imali su priliku putovati u Poreč na tri najveća natjecanja u školskom sportu – Završnice državnih prvenstava u rukometu, futsalu i košarci. Ova su natjecanja bila najbolji dokaz povratka sporta u škole i dječje živote te nam pokazala da je interes, ali i talent naših mladih sportaša, veći nego ikad.

Natjecanja su organizirana kroz dva tjedna u Poreču u pet istarskih dvorana kroz dvodnevne turnire za osnovnoškolce i srednjoškolce u tri sporta: rukomet, futsal i košarka.

Ministarstvo turizma i sporta pokrovitelj je ovih natjecanja te organizaciju prvenstava povjerava Hrvatskom školskom sportskom savezu koji priprema i provodi natjecanja u 14 sportova tijekom cijele školske godine. Osim natjecanja, Hrvatski školski sportski savez aktivno provodi i edukativne sportske projekte, neke čak i tijekom prvenstva, poput „Fair play kartona“ s Hrvatskim fair play odborom i „Igram, pišem, lajkam“, projektom sportskog novinarstva.

Još natjecanja očekuje školarce u svibnju i lipnju, počevši sa stolnim tenisom, odbojkom i atletikom gdje ćemo nastaviti upoznavati nove generacije vrhunskih sportaša. Više o natjecanjima u školskom sportu saznajte na mrežnoj stranici Školski sport te na društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza.