prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online publikacija mladih istraživača

Učenici sedmih razreda Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića iz Đakova završili su eTwinning projekt pod nazivom “IDEAS (International Day ETwinning AdventurerS)”. Od rujna prošle godine do sredine lipnja 2021. godine surađivali su sa školama diljem svijeta. Tako su ove godine partneri projekta bili učenici i nastavnici iz Francuske, Danske, Italije, Grčke, Njemačke, Latvije, Maroka, Turske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Ukrajine, Južne Koreje i Kalifornije.

Učenike je za vrijeme trajanja projekta vodila nastavnica engleskog i njemačkog jezika, Lana Matijaković. Cilj je projekta bio različitim aktivnostima obilježiti najbitnije međunarodne dane tijekom godine. Učenici su imali priliku koristiti engleski jezik u stvarnim situacijama i zbog toga su ovakve međunarodne suradnje od velike važnosti za učenje jezika. U projektu su učenici koristili različite digitalne alate i na taj način razvijali svoje digitalne kompetencije. Projekt je obuhvatio obilježavanje sljedećih dana: Europski dan jezika (rujan), Svjetski dan hrane (listopad i prosinac), Svjetski dan mira (siječanj), Dan sigurnijeg interneta (veljača), Svjetski dan poezije (ožujak), Dan planeta Zemlje (travanj) i Dan Europe (svibanj). Aktivnosti su bile raznolike. Kao i na početku svakog eTwinning projekta, učenici i nastavnici predstavili su sebe i svoju školu na TwinSpaceu projekta, a zatim krenuli s aktivnostima. Suradnja je ostvarena izradom mnoštva zajedničkih kvizova, postera, prezentacija, upitnika, a učenici su imali priliku igrati neke kvizove i uživo.  U svim aktivnostima, učenici su se upoznali s načinima obilježavanja bitnih europskih i međunarodnih dana kod svojih vršnjaka iz zemalja partnera i tako uočili sličnosti i razlike među kulturama. Krajnji je produkt ovog projekta objavljivanje online publikacije – časopisa u lipnju.