prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Osnovnoškolci iz Gunje sudjelovali na 3. izdanju festivala “Stop Motion Scena” u Karlovcu

U Maloj sceni Hrvatskog doma u Karlovcu u srijedu, 18. svibnja 2022. godine, održano je 3. izdanje festivala “Stop Motion Scena”, malog festivala stop animacije koji je pokrenut u vrijeme pandemije, a zbog velike pozornosti prerastao je u već pomalo i tradicionalno događanje.

“Stop Motion Scena” osmišljen je 2020. godine kao kreativni natječaj tijekom prvog lockdowna (uslijed početka pandemije virusa COVID-19), s ciljem poticanja djece i mladih na kreativni izričaj i stvaranje video uradaka tehnikom stop animacije (eng. stop motion), na uradi-sam principu. Indira Zahirović i Tea Kuvač, učenice 4. a razreda  iz Osnovne škole „”Antun i Stjepan Radić” Gunja sudjelovale su s filmom “Kornjača i morski pas” zajedno s mentoricama Anitom Tufekčić i Jelenom Cvijović.

Osim što su sudjelovale na festivalu “Stop Motion Scena”, učenice su posjetile Gradsko kazalište “Zorin dom” u Karlovcu gdje ih je dočekao poznati lutkar i glumac Peđa Gvozdić. Kako je ovo učenicima bio prvi izlet u grad Karlovac posjetile su Aquatiku, prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj. Na Festivalu je bilo prikazano pedesetak ostvarenja u stop animaciji. Festival je organizirao Kinoklub Karlovac u partnerstvu sa Savezom udruga KAoperativa. Podršku je pružila i Zaklada “Kultura nova” te su ovogodišnjem programu odobrena financijska podrška Grada Karlovca i Hrvatskog audiovizualnog centra.