prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
osnovna škola
Suradničko učenje u e-okruženju

Suradničko učenje u e-okruženju

Višegodišnje iskustvo rada u odgojno-obrazovnim ustanovama kao i činjenica da tehnologija i digitalni 2.0 alati mogu poboljšati poučavanje i učenje međusobno se nadopunjuju. Pravilnim i svrsishodnim korištenjem tehnologija i kontinuiranim cjeloživotnim učenjem učitelji stječu iskustva koja im pomažu u osmišljavanju novih aktivnosti koje povećavaju mogućnost poučavanja i učenja ostalih dionika odgojno-obrazovnog sustava.

Krila muzike

Krila muzike

Učenici 1. razreda OŠ Neorić-Sutina i OŠ kraljice Jelene uključili su se u međunarodni eTwinning projekt “Krila muzike/Wings of music”. Ovim se projektom razvijao estetski odgoj učenika, svijest o očuvanju kulturne baštine te sposobnost življenja u multikulturnom svijetu.

Izazovi diferencirane nastave

Izazovi diferencirane nastave

Provođenje diferencirane nastave je veliki izazov za učitelje. Učitelji se svakodnevno suočavaju s raznim zahtjevima u učionicama, ali i pri samom pripremanju za nastavu nastojeći zadovoljiti potrebe svakog učenika i ostvariti zadane ishode.

Likovni natječaj za djecu “Moj digitalni svijet”

Likovni natječaj za djecu “Moj digitalni svijet”

Istraživačka grupa projekta “Digitalna tehnologija u obitelji: obrasci ponašanja i učinci na razvoj djece” – projekt D.E.C.I.D.E. organizirala je likovni natječaj za djecu “Moj digitalni svijet” te poziva roditelje i skrbnike te učitelje i nastavnike da na njega prijave radove učenika osnovnih škola.

Edukativna izvanučionička nastava – otoci Krapanj i Zlarin

Noć knjige

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja), Dana hrvatske knjige (22. travnja) i 150.-te obljetnice rođenja Ivane Brlić Mažuranić u Područnoj školi Remetinec 26. travnja 2024. god. učiteljice Ivanka Kereži i Lidija Vukalović organizirale su zajedno s učenicima 3. i 4. razreda Noć knjige.

Međunarodnim predavanjima obilježen Svjetski dan knjiga i autorskih prava

Međunarodnim predavanjima obilježen Svjetski dan knjiga i autorskih prava

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes, i William Shakespeare. Kako bi dobri primjeri iz prakse bili vidljivi i dostupni široj javnosti, učiteljice I. OŠ Varaždin dr. sc. Tea Pavičić Zajec i mr. sc. Tamara Ređep organizirale su javni događaj na temu obilježavanja Svjetskog dana knjiga i autorskih prava u školama.