prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Osvajačice medalja iz matematike dočekane u Varaždinu

U Varaždinskoj županiji održan je prijam za učenice Prve gimnazije Varaždin koje su na međunarodnim natjecanjima osvojile brončane medalje.

Barbara KelavaMila Maretić i Lana Šćukanec na državnim i međunarodnim natjecanjima dosad su ih osvojile ukupno 16. Polaznice su Centara izvrsnosti, a osim u matematici, ove odlične učenice osvajaju nagrade i iz drugih predmeta.

Mila Maretić, osvajačica brončane medalje na na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije, nabrojala je koliko medalja ima otkako je polaznica Centra izvrsnosti.

– Pohađam Centar izvrsnosti iz matematike od svoje 10. godine. Imam brojne uspjehe na državnim natjecanjima iz matematike. Imam jednu 2. nagradu u 5. razredu, jedno 1. mjesto i 2. mjesto. Iz područja matematike sam osvojila i brončanu medalju na juniorskoj Balkanskoj matematičkoj olimpijadi prošle godine.

– A u područjima kemije i iz fizike, to mi je malo novije, imam jedno 2. mjesto iz državnog natjecanja iz fizike i 1. i 2. mjesto isto na državnom natjecanju iz kemije, rekla je.

Iz ureda varaždinskog župana, najavili su stipendije i nagrade za učenike i studente koji ostvare posebna postignuća.

– Naše osvajačice medalja automatizmom će postati stipendistice Varaždinske županije, a meni je bila posebna čast uručiti nagradu koju smo donijeli na prvoj sjednici županijske skupštine, kazala je Silvija Zagorec, zamjenica varaždinskog župana.

– To je odluka o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima jer samim time želimo ne deklarativno, nego poslati jednu snažnu poruku, podršku da cijenimo trud i rad naših vrijednih i marljivih učenika, dodala je.