prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvorene prijave za sudjelovanje osnovnoškolaca u projektu “Čitaj što gledaš!”

Zagreb Film Festival otvorio je poziv osnovnoškolcima za sudjelovanje u projektu “Čitaj što gledaš!”, koji će se realizirati uoči ovogodišnjeg međunarodnog filmskog festivala za djecu KinoKino i 19. izdanja Zagreb Film Festivala.

Cilj projekta je potaknuti djecu na kritičko promišljanje, probuditi njihov interes za čitanje i ponuditi okvir za otkrivanje novih i kreativnih načina razumijevanja knjiga i filmova.

Filmovi koji će biti prikazani na radionicama:

  • 23.10. Pinokio, red. Matteo Garrone (Italija, Francuska);
  • 6.11. Uzbuna na Zelenom Vrhu, red. Čejen Černić Čanak (Hrvatska).

Svaka radionica sastojat će se od projekcije filma, diskusije sa stručnim moderatorima redateljicom Marinom Andree Škop i filmskim kritičarom Ninom Kovačićem te praktičnog zadatka nakon same radionice. Zadatak će se sastojati od čitanja knjige po kojoj je snimljen film te pisanja osvrta uz pomoć edukativnih materijala koji će usmjeravati polaznike kako analizirati filmsko i književno djelo te kako povezati te dvije umjetnosti.

Tri najbolja rada bit će nagrađena paketom knjiga za mlade i paketom ulaznica za projekcije po izboru u kinu Kinoteka, a proglašenje će se održati na dodjeli nagrada ovogodišnjeg KinoKino festivala 20. studenog 2021.

Svi mladi filmoljupci u dobi od 9 do 14 godina zainteresirani za sudjelovanje u radionicama trebaju poslati kratko motivacijsko pismo i listu pet najdražih filmova s kratkim obrazloženjem e-poštom na iva@zagrebfilmfestival.com. U prijavi je potrebno napisati kontakt roditelja ili staratelja (ime i prezime, telefon i e-mail) te u kojoj od navedene dvije radionice žele sudjelovati. Moguće je prijaviti se za sudjelovanje na obje radionice.

Izabrani sudionici će 23. listopada i 6. studenog sudjelovati u radionicama s početkom u 10h u prostoru kreacije Urania gdje će nakon projekcije filma uslijediti praktični dio radionice.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija povodom Godine čitanja 2021.