Mirisi svježeg tijesta, dječji osmijesi i pjesma ispunili su učionicu 3. razreda OŠ Višnjevac u obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Mirisi svježeg tijesta, dječji osmijesi i pjesma ispunili su učionicu 3. razreda OŠ Višnjevac u obilježavanju Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Svjetski dan hrane obilježava se svakog 16. listopada na dan osnutka Food and Agriculture Organization (FAO).
Djelatnici i učenici Osnovne škole Trilj iz Trilja tradicionalno obilježavaju Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Ove godine, u okviru tih dana, učenici 2.a razreda sa svojom učiteljicom Anom Ćaleta, odlučili su naučiti pripremati uštipke, tradicionalno jelo Dalmatinske zagore. U prošlosti su uštipci bili simbol siromašne trpeze, a danas su neizostavno jelo svake gozbe i svi ih obožavaju.
Tehnička škola u Požegi krenula je s postupkom stjecanja statusa međunarodne Ekoškole.
Ove godine obilježili su Dane kruha – zahvalnosti za plodove Zemlje, na drugačiji način. Zbog epidemioloških mjera, dogovorili su se kako neće donositi kruh, peciva, kolače u školu. Integrirali su dan povezujući prirodu i društvo, matematiku, hrvatski jezik, glazbenu i likovnu kulturu, korelirali s građanskim i zdravstvenim odgojem i obrazovanjem i medijskom pismenosti.
Učenici i učitelji Osnovne škole ˝Ivan Mažuranić˝ u Sibinju ove su godine obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje posjećujući i darivajući starije osobe u svom mjestu.