prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
engleski jezik
Mala škola čarobnjaštva

Mala škola čarobnjaštva

U sklopu obilježavanja Dana škole u OŠ „Matija Gubec“, Čeminac učiteljica matematike i fizike Jasmina Alilović i učiteljica engleskog i njemačkog jezika Dajana Vidaković organizirale su kreativnu radionicu pod nazivom “Mala škola čarobnjaštva”. Učenici su imali priliku izrađivati različite ukrase inspirirane popularnim književno-filmskim serijalom Harry Potter.

Međunarodno natjecanje

Međunarodno natjecanje

Dvije su nastavnice stranih jezika u Ekonomskoj školi Požega, mr. Martina Budimir, prof. i Jelena Kovačević, prof., odlučile dugogodišnje iskustvo sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima i projektima, iskoristiti kako bi, uz potporu škole, već četvrtu godinu zaredom organizirale međunarodno natjecanje za učenike i učenice diljem svijeta.

Svjetski dan čitanja naglas

Svjetski dan čitanja naglas

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas, učenici 3. b razreda Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja imali su priliku odmjeriti čitalačke vještine na engleskom jeziku na način da su bili podijeljeni u grupe po četiri učenika, a svaka je grupa izabrala jednu knjigu svog omiljenog autora Dr Seussa („Green Eggs and Ham“; „Hop on Pop“, „One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish“; „I can read with my eyes shut“).

Aktivno učenje engleskog jezika i zabava u prirodi

Aktivno učenje engleskog jezika i zabava u prirodi

Poučavanje engleskog jezika uz igre na otvorenom postaje sve popularnije jer kombinira učenje jezika s tjelesnom aktivnošću i zabavom u prirodi. Kako se bliži kraj nastavne godine, a dani postaju sve topliji, svi su željni boravka na svježem zraku i učitelji osmišljavaju razne aktivnosti za učenike na školskom igralištu, parku i sl. Umjesto tradicionalnog pristupa učenju jezika u učionici, ova metoda omogućuje učenicima da steknu jezične vještine kroz autentične i interaktivne aktivnosti na otvorenom. Igre na otvorenom pružaju brojne prednosti učenicima, uključujući stimulaciju kreativnosti, jačanje timskog rada, poboljšanje komunikacijskih vještina i povezivanje s prirodom.

Međunarodno natjecanje “Hippo English Language Olympiad”

Međunarodno natjecanje “Hippo English Language Olympiad”

Marta Špoljarić, učenica koja je Osnovne škole Pavao Belas iz Brdovca predstavljala u polufinalu “Hippo natjecanja” (European Qualifiers) u Lidu di Jesolo u svibnju, osvojila je drugo mjesto u kategoriji Hippo 3 u finalu ovog međunarodnog natjecanja u Rimu, krajem rujna 2022. godine.

London je uvijek sjajna ideja!

London je uvijek sjajna ideja!

Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika (HUPE) je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje tijekom proljetnih praznika organiziralo stručno usavršavanje u Londonu za 28 nastavnica engleskog jezika iz Hrvatske.

“Code Yourself Into English”

“Code Yourself Into English”

U okviru Erasmus+ projekta “Code Yourself Into English”, Srednja škola Bedekovčina je od 7. do 11. ožujka 2022. godine, bila domaćin aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja u okviru koje su ugostili 22 učenika i 10 nastavnika iz Turske, Grčke, Italije, Rumunjske i Španjolske. Radi se o projektu tijekom kojeg učenici kodiranjem i upotrebom različitih digitalnih alata kreiraju niz materijala kojima unapređuju znanje i vještine komunikacije na engleskom jeziku.