prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
geometrija
Geometrijski String Art

Geometrijski String Art

Je li moguće zabaviti se matematikom? Definitivno je moguće uz matematičku umjetnost. S učenicima sedmog razreda Osnovnoj školi “Bol” – Split pokušali su na zabavan način učiti matematiku: kroz umjetnost i dizajn.

Viši od najvišeg vrha na Zemlji?

Viši od najvišeg vrha na Zemlji?

Ponekad se stvari mogu sagledati i iz druge perspektive te privremeno zanemariti postojeća ustaljena pravila i mjere. Visinu kao mjeru udaljenosti može se sagledati različitim mjerenjima, npr. od srednje razine površine mora, od same baze uzvišenja ili od središta Zemlje.

Geometrijski String Art

Pitagora i geometrija

Drevne su civilizacije mnoge načine opisivanja svijeta oko sebe, a jedna je od temeljnih bio teorija geometrijskih odnosa. Kad su ljudi počeli podizati građevine, umijeće izračunavanja dimenzija postalo je vrlo važno. Veliki graditelji staroga svijeta, Babilonjani i Egipćani, pisali su rasprave o geometriji. Samoj su znanosti ime dali Grci, a izvorno mu je značenje „zemljomjerstvo“.

eTwinning projekt “Mathematics Unites”

eTwinning projekt “Mathematics Unites”

Učenici 4. b razreda Osnovne škole Lipik su od rujna 2021. godine uključeni u projekt “Mathematics Unites”. Glavni cilj projekta je razviti pozitivan stav prema matematici, povezati ju sa svakodnevnim životnim problemima te razviti drugačiji pogled na pitanja geometrije.