prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
govor mržnje
Igrica “HATE OUT!”

Igrica “HATE OUT!”

Učenici 8. a, 8. b i 8. c razreda Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja su sudjelovali na radionici „HATE OUT!“ koje je za njih pripremila školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić i nastavnik povijesti Emanuel Juzbašić kao uvodni dio pripreme za izložbu i obradu teme o holokaustu.

Govor mržnje na internetu i društvenim mrežama

Govor mržnje na internetu i društvenim mrežama

Govor mržnje teško je definirati, a često se uspoređuje, pa čak i jednim dijelom izjednačuje s klevetom i/ili uvredom. No, u raspravama se najčešće spominje Preporuka Vijeća Europe koja govor mržnje definira kao “sve oblike izražavanja koji šire, potiču, promiču ili opravdavaju rasnu mržnju, ksenofobiju, antisemitizam i druge oblike mržnje temeljene na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu agresivnim nacionalizmom i etnocentrizmom, diskriminacijom ili neprijateljstvom prema manjinama, imigrantima ili ljudima imigrantskog porijekla” (Rokša-Zubčević, Bender, Vojvodić, 2017: 10).