knjižnica
OKRUGLA metaFORA 2022.

OKRUGLA metaFORA 2022.

I ove su godine u Knjižnici Vladimira Nazora U programu Noći knjige proglasili pobjednike natječaja za najbolju kratku priču OKRUGLA metaFORA 2022. sa sveukupno 300 pristiglih priča!

Čitanje knjige „HB OLOVKA“

Čitanje knjige „HB OLOVKA“

Učenici 4. a razreda u Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”. U mjesecu ožujku pročitali su priču “HB olovka” i saznali da je HB olovka jedna posebna djevojčica koja ima bujnu maštu i da je u mašti sve moguće kao u Zemlji čudesa.

Čitanje knjige „HB OLOVKA“

Mjesec hrvatskog jezika

Učiteljica hrvatskog jezika Melita Podgajski i učiteljica likovne kulture Karla Horvat su na inicijativu knjižničarke Suzane Pracaić osmislile aktivnosti kojima bi obilježili Mjesec hrvatskoga jezika, a kojima bi se priključili u eTwinning projekt “Igrajmo se glagoljicom!”. Nastali likovni radovi su prava umjetnička djela koja se mogu vidjeti u izložbi izrađenoj u Emaze aplikaciji.

Objavljen e-zbornik “Ostvarimo potencijale knjižnica”

Objavljen e-zbornik “Ostvarimo potencijale knjižnica”

Objavljen je prvi e-zbornik „Ostvarimo potencijale knjižnica“ koji je objedinio devet stručnih članaka proizašlih iz izlaganja s trećeg stručnog skupa „Ostvarimo potencijale knjižnica, interdisciplinarnost u provedbi programa“, s temom „Moderne tehnologije kao pomoć kod teškoća čitanja i pisanja“.

Provedba projekta “Naša mala knjižnica”

Provedba projekta “Naša mala knjižnica”

Učenici 4. a razreda zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i u suradnji s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”. U mjesecu prosincu pročitali su priču “Medvjedovanje” i utonuli u čitateljsku avanturu.