prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
prehrana
Matematika u zdravoj prehrani

Matematika u zdravoj prehrani

Ove školske godine pokrenuli su projekt “Matematika u zdravoj prehrani” ne samo u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci već i u Srednjoj školi Ilok.

Tjedan školskog doručka

Tjedan školskog doručka

Četvrti nacionalni Tjedan školskog doručka obilježava se ovaj tjedan diljem škola u Hrvatskoj u sklopu projekta Živjeti zdravo, a pokrenut je s ciljem podizanja svjesnosti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Poremećaji hranjenja

Poremećaji hranjenja

Čitate li ovaj tekst zato što vas brine pati li vaš prijatelj, član obitelji ili možda vi od nekog oblika poremećaja hranjenja? Poremećaj hranjenja je ozbiljna bolest koja ima ozbiljne posljedice na fizičko i psihičko zdravlje. Slijedi opis najčešćih oblika poremećaja hranjenja i upute kako prepoznati rane znakove tog poremećaja i pomoći sebi ili bliskoj osobi. U tekstu koji slijedi saznajte i najčešće mitove vezane uz ovu bolest te kome se obratiti za pomoć.

Što jesti kad vam je oslabljen imunitet?

Što jesti kad vam je oslabljen imunitet?

Imunitet je preduvjet za dobro zdravlje i dug život, a ako ga želite održati snažnim, unesite promjene u prehranu. U današnje vrijeme nije lako održati imunitet zdravim i snažnim. Nečist zrak, nezdrava hrana i previše stresa itekako ostavljaju traga.

Spretni i sretni – projekt o zdravim prehrambenim navikama

Spretni i sretni – projekt o zdravim prehrambenim navikama

Kako bi uz provođenje brojnih aktivnosti učenici postali spretniji u svim vještinama i sretniji u svim nastojanjima potičemo ih, poučavamo i promoviramo aktivan pristup temama za što kvalitetniji i zdraviji život u sklopu Erasmus + KA 210 projekta Spretni i sretni koji se provodi u OŠ Bakar.

Kako se hranimo?

Kako se hranimo?

Učenici 7.-ih i 8.-ih razreda osnovne škole” Antun Matija Reljković” iz Bebrine su zajedno s nastavnicom Sanjom Kokanović proveli anketu o vlastitim prehrambenim navikama.

Konzumacija brze hrane i školski uspjeh djece

Konzumacija brze hrane i školski uspjeh djece

Brojna istraživanja su pokazala da se djeca koja redovito konzumiraju brzu hranu, češće bore s pretilosti u ranoj dobi te brojnim zdravstvenim problemima u kasnijem životu. No prema novom istraživanju, brza hrana negativno utječe i na školski uspjeh djece. 

Prehrana neandertalaca

Prehrana neandertalaca

Kuhari iz kamenog doba bili su iznenađujuće sofisticirani, kombinirali su niz sastojaka i koristili različite tehnike za pripremu i davanje okusa svojim jelima, pokazala je analiza nekih od najranijih ostataka pougljenjene hrane.

Što je najbolje jesti na plaži

Što je najbolje jesti na plaži

Djeca na plaži uvijek imaju dobar apetit, ali roditeljima to stvara probleme jer ne znaju što bi im sve ponijeli, a da to nisu nezdrave grickalice ili sladoled. Mališani su na moru uvijek jako aktivni, pa ne čudi što ćete ih na svim plažama ugledati kako nakon kupanja sjede na ručniku i nešto grickaju.