prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nasmiješi se – prvi program za micro:bit

Učenici posebnog razrednog odjela Osnovne škole Fran Franković iz Rijeke odlučili su na dinamičan i veseli način obilježiti Svjetski dan smijeha, pokazujući tako da se uz malo dobre volje i kreativnosti može iskoristiti micro:bit programiranje za učenje i istraživanje navedene teme.

Umjesto upoznavanja s temom kroz standardne prezentacije, učenici su se okušali u igri o vrstama smijeha kroz programiranje uz pomoć micro:bita. Kako bi dodatno potaknuli svoju maštu i kreativnost, učenici su se i posvetili pisanju izreka o smijehu, izradi smajlića koje su zatim stavljali na svoja vesela lica i pričali međusobno viceve.
U današnjem informatičkom dobu, smajlići su se pokazali kao super saveznici u podizanju raspoloženja. Ti simpatični mali krugovi lica pojavljuju se u SMS porukama, ali sada su se pridružili i učionicama kao simpatičan dodatak u učenju i istraživanju.
Učenici su ovu radionicu doživjeli kao dan ispunjen smijehom i zabavom. Njihove kreativne ideje i radostan duh proširili su se kroz učionicu, stvarajući veselo ozračje koje je zračilo i izvan školskih zidova.
Zaključujući ovoj nevjerojatnoj avanturi, učenici su došli do zaključka da smijeh nije samo sredstvo zabave, već i važan alat za podizanje raspoloženja i pozitivan učinak na naše zdravlje.  Kako se taj dan obilježava u siječnju, a u siječnju se donose odluke za novu godinu savjetujemo vam da i vi donesete odluku da se u novoj 2024. godini više smijete.