prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
projekcija
Nova sezona Filmskog kurikuluma

Nova sezona Filmskog kurikuluma

Prvi Filmski kurikulum u novoj sezoni, u ponedjeljak, 30. listopada, u 19 sati, posvećen je počecima organizirane kinematografije u Hrvatskoj u razdoblju Nezavisne Države Hrvatske. Tada je stvoren prvi sačuvani hrvatski dugometražni igrani film “Lisinski” (Oktavijan Miletić, 1944.) o našem znamenitom skladatelju.

Nova sezona Filmskog kurikuluma

Napravite sami svoje kućno (ili razredno) kino

Od samih početaka filmske umjetnosti film je usko vezan uz kino. Kinodvorane opremljene projektorima, kao i putujući kinoprikazivači u mjestima koja nisu imala kina, publici su donosili najnovije filmske naslove. Projekcije, a zatim i uživanje u filmu i danas povezujemo s velikim platnima na kojima su filmovi prikazivani.

Film “Dnevnik Pauline P.” dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja

Film “Dnevnik Pauline P.” dobio preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja

Dugometražni igrani film za djecu Nevena Hitreca ‘Dnevnik Pauline P.’, nastao prema istoimenom romanu autorice Sanje Polak, u kino prikazivanje diljem Hrvatske kreće 23. ožujka 2023. U novom ruhu, kao vedru obiteljsku komediju s elementima humora i fantastike, film je dobio temeljem pozitivnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za gledanje u kinima u sklopu nastave medijske kulture u osnovnim školama.