prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
STEAM
LEGO STEAM radionica

LEGO STEAM radionica

U Gradskoj knjižnici Vukovar, u petak, 22. ožujka 2024.godine, održana je LEGO STEAM radionica okupivši sudionike svih dobnih skupina kako bi kroz igru s LEGO kockicama istražili različite koncepte znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike.

“Little steps with little bits”

“Little steps with little bits”

Zabavna i edukativna dvosatna radionica „Little steps with little bits“ namijenjana učenicima osnovnih škola grada Vukovara, održana je u utorak, 21. ožujka 2023. godine, u Odjelu za mlade “Spajalica” s ciljem istraživanja i iskustvenog učenja u području elektronike.

Noć detektiva

Noć detektiva

Dvosatno javno događanje pod nazivom Noć detektiva održano je u petak, 3. ožujka 2023. godine, u Odjelu za mlade “Spajalica”. Osmišljeno je u vidu zabavne i edukativne radionice za ciljanu skupinu učenika sedmih i osmih razreda a sa svrhom primicanja i popularizacije STEAM područja. Organizatori događanja su učenici i nastavnici Gimnazije Vukovar u suradnji sa Američkim kutkom Vukovar i odjelom za mlade „Spajalica“ Gradske knjižnice Vukovar.

Igrom do znanja

Igrom do znanja

S obzirom na brojne prednosti ove metode i igre, učenici i nastavnici vukovarske gimnazije osmislili su i organizirali javno događanje namijenjeno učenicima osnovnih škola na području grada Vukovara, pod nazivom „STEAM Escape Room night“. Oblikovali su Escape Room u odjelu za mlade „Spajalica“ u Gradskoj knjižnici Vukovar pripremivši četiri radilišta i seriju od četiri zagonetke i izazova.

“Little steps with little bits”

STEAM sajam u Vukovaru

Mirovna Grupa Mladih Dunav u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar organizator je prvog STEAM sajma u Vukovaru. Održan je u predblagdanskom ozračju u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. godine, u prostoru rodne kuće Lavoslava Ružičke.

Erasmus tečaj u Malagi

Erasmus tečaj u Malagi

Učiteljica Matematike i Fizike iz Osnovne škole Slatine s otoka Čiova sudjelovala je na Erasmus tečaju “Innovative Math and Science Teaching: STEAM – Interdisciplinary Approach in Education” koji se održao u Španjolskoj, u gradu Malagi od 19. do. 23. rujna 2022. godine.

„Čarobna formula“ za uvođenje promjena

„Čarobna formula“ za uvođenje promjena

U članku je opisano kako osobno iskustvo učitelja u provedbi STEAM nastavnog sata koje je upriličeno za sudionike međunarodne STEAMING konferencije i za zaposlenike OŠ Matije Gupca Gornja Stubica koja sudjeluje kao partner u trogodišnjem Erasmus+ STEAMING projektu djeluje kao katalizator promjena u školskoj nastavnoj praksi i primjenu STEAM koncepta kroz istraživačke zadatke za učenike.

Erasmus+ projekt “STEAM and Robotics: a new learning approach”

Erasmus+ projekt “STEAM and Robotics: a new learning approach”

Srednja škola Ban Josip Jelačić ove je školske godine ušla u još jedan Erasmus+ KA229 projekt “STEAM and Robotics: a new learning approach”. Projektni koordinator je Italija, a partneri su iz Litve, Grčke i Bugarske i Hrvatske. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseci (od rujna 2020. do rujna 2022. godine).