prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
suradničko učenje
Suradničko učenje u e-okruženju

Suradničko učenje u e-okruženju

Višegodišnje iskustvo rada u odgojno-obrazovnim ustanovama kao i činjenica da tehnologija i digitalni 2.0 alati mogu poboljšati poučavanje i učenje međusobno se nadopunjuju. Pravilnim i svrsishodnim korištenjem tehnologija i kontinuiranim cjeloživotnim učenjem učitelji stječu iskustva koja im pomažu u osmišljavanju novih aktivnosti koje povećavaju mogućnost poučavanja i učenja ostalih dionika odgojno-obrazovnog sustava.

Projekt “Gamifying heritage”

Projekt “Gamifying heritage”

U svrhu istog nastavnice Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića i Strukovne škole, prof. Anita Zelić Tomaš, prof. Matea Maslać i dr. sc. Valentina Lasić osmislile su projekt pod nazivom “Gamifying heritage – Igrom kroz baštinu”.

Kad si zdrav, onda si i sretan

Kad si zdrav, onda si i sretan

Kako bi potakle učenike na samostalno istraživanje, suradničko učenje te primjenu znanja u svakodnevnom životu, mijenjajući nezdrave navike zdravima, učiteljice Andrea Barac iz Osnovne škole Zvonka Cara iz Crikvenice i Bojana Lanča iz OŠ-SE “San Nicolò” iz Rijeke, odlučile su se na poziv partnera iz Turske uključiti u eTwinning projekt “Your happiness will be shaped by your health”. 

Mobilnost žrnovskih učenika i učitelja u Italiji

Mobilnost žrnovskih učenika i učitelja u Italiji

Četvrta po redu mobilnost učenika i učitelja Osnovne škole Ante Curać Pinjac iz Žrnova obogatila ih je za jedno novo nezaboravno iskustvo. Boravkom u Lombardiji učenici i učitelji upoznali su kulturnu baštinu grada Lodi, posjetili su Milano i Bergamo. Puni dojmova i novih poznanstava, pri povratku u školu svoja su iskustva podijelili sa ostalim učenicima.

Oznake kvalitete za male Žrnovce

Oznake kvalitete za male Žrnovce

Trećaši iz Osnovne škole Ante Curać – Pinjac Žrnovo nagrađeni su s ukupno četiri oznake kvalitete za rad na eTwinning projektima. Rad na dva projekta će nastaviti i u ovoj školskoj godini. Oznake kvalitete su im poticaj za daljnji rad i vesele se i ovogodišnjoj suradnji s ostalim učenicima sudionicima u projektima.

Izvanučionična nastava u ugostiteljskom praktikumu

Cjelogodišnji eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli sudjelovali su u cjelogodišnjem eTwinning projektu pod nazivom “Tradicionalna kuharica”. Cijelu su godinu istraživali stara žrnovska jela koja su objedili u digitalnu kuharicu.

Cjelogodišnji eTwinnig projekt Detektivi kulturne baštine

Cjelogodišnji eTwinnig projekt Detektivi kulturne baštine

Učenici 2. razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli sudjelovali su u cjelogodišnjem međunarodnom eTwinnig projektu pod nazivom Detektivi kulturne baštine. Cijelu su školsku godinu proveli istražujući svoje bogato kulturno nasljeđe te su ga predstavili ostalim sudionicima u projektu. Osim što su istraživali svoju kulturnu baštinu, naučili su puno toga o kulturnoj baštini ostalih sudionika u projektu.

Cjelogodišnji eTwinnig projekt “Čakavica u srcu”

Cjelogodišnji eTwinnig projekt “Čakavica u srcu”

Drugaši iz Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli cijelu su proteklu školsku godinu njegovali zavičajni govor sudjelujući u eTwinnig projektu Čakavica u srcu. Osim brojnih aktivnosti sudjelovali su i u videokonferencijama na kojima su pokazali svoje znanje o čakavici.