prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
tečaj
Erasmus+ akreditacija i aktivnosti škole

Erasmus+ akreditacija i aktivnosti škole

Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar je početkom 2023. godine odobrena Erasmus+ akreditacija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje za razdoblje do 2027. godine. Za učenike škole to znači kako će imati mogućnost obavljanja stručne prakse u inozemstvu, a za strukovne nastavnike mogućnost stručnog usavršavanja i praćenja rada kolega u partnerskim ustanovama u inozemstvu.

Erasmus mobilnost u Ghentu

Erasmus mobilnost u Ghentu

Učiteljica Valentina Lasić iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana, Brela sudjelovala je na Erasmus tečaju “Teaching for a Sustainable World: Climate Change and Global Citizenship”. Šestodnevni tečaj u organizaciji Teacher Academy održan je u Ghentu u Belgiji od 26. svibnja do 1. lipnja 2024. godine.

Digital Teaching Essentials

Digital Teaching Essentials

U organizaciji Europass Tacher Academy učitelj Petar Ćurčić sudjelovao je na stručnom usavršavanju „Digital Teaching Essentials: from A to Z“ koje je održano u Istanbulu. 

“BYO – STEAM – Build Your Own STEM”

“BYO – STEAM – Build Your Own STEM”

U glavnom gradu Grčke, Ateni održan je od 13. do 17. svibnja 2024. tečaj pod nazivom „BYO – STEAM – Build Your Own STEM“. Petodnevnu edukaciju prošle su učiteljice Maja Horvatin i Đurđica Patafta iz Osnovne škole Ljudevita Gaja u Zaprešiću.

Inkluzija u Portugalu

Inkluzija u Portugalu

Iskustva dosadašnjih nekoliko Erasmus+ mobilnosti u području inkluzije učenika s teškoćama u razvoju i kreativnosti u nastavi, u kojima sam sudjelovala kao stručna suradnica psihologinja iz Osnovne škole Pantovčak u Zagrebu, bila su vrlo korisna i kao takva iznimno su vrijedna za širenje horizonata i stjecanje profesionalnih kompetencija i humanih vrijednosti.

Finska – novo iskustvo poučavanja

Finska – novo iskustvo poučavanja

U suradnji sa OIP Posejdon i njihovim aktivnostima u Erasmus+ projektu na tečaju u neformalnom obrazovanju sudjelovale su Marijana Bandić Buljan i Jelena Kelava iz Osnovne škole kraljice Jelene, Solin.

Erasmus mobilnost u Ghentu

Umjetna inteligencija u povijesnu okružju

U sklopu Erasmus+ Akreditacije u području općeg odgoja i obrazovanja, profesorica engleskog i talijanskog jezika Suzana Ban iz Srednje škole Ban Josip Jelačić, Zaprešić pohađala je strukturirani tečaj pod nazivom: “Artificial Intelligence for Education: Exploring the Frontiers of ICT”. Tečaj se održao na Malti od 22. do 27. travnja 2024. i na njemu su sudjelovali profesori iz mnogih europskih zemalja: Norveške, Francuske, Belgije, Poljske, Njemačke i, dakako, Hrvatske.

Erasmus mobilnost u Ghentu

Učiteljice iz Drnja pohađale tečajeve na Malti

Učiteljice Osnovne škole Fran Koncelak Drnje tijekom veljače 2024. pohađale su jednotjedne tečajeve organizacije ETI Malta (Executive training institute) u St. Juliansu u sklopu Erasmus+ akreditacije. U mobilnosti su sudjelovale učiteljice matematike Ksenija Varović i Ksenija Varga te učiteljica hrvatskoga jezika Ana Tustonjić Dombaj.