prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
učenici s teškoćama
Uključivanje učenika s teškoćama u projekte

Uključivanje učenika s teškoćama u projekte

Kako omogućiti učenicima s teškoćama obavljanje stručne prakse? Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar u tome je postigla uspjeh, i to kroz dva projekta: „Praksa i za nas!“ (projekt Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske) i „Idemo dalje!“ (Erasmus+ projekt).

Mobilnost u Ptuj

Mobilnost u Ptuj

Nastavno osoblje Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar iz Varaždina sudjeluje u Erasmus+ projektu “Get to know us”. U sklopu projekta u vremenu od 20. do 24. ožujka 2023. godine održana je peta mobilnost nastavnika čiji je domaćin bila Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka iz Ptuja.

Smjernice za rad s učenicima s teškoćama

Smjernice za rad s učenicima s teškoćama

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Smjernice za rad s učenicima s teškoćama kao okvir za planiranje, realizaciju i vrednovanje odgojno-obrazovnog procesa učenika s teškoćama namijenjene učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola koje provode redovite nastavne programe/kurikulume.

Inkluzivna nastava na daljinu i učenici s teškoćama

Inkluzivna nastava na daljinu i učenici s teškoćama

Covid pandemija je naučila sve o važnosti zajednice, brige i zajedništva. Kao društvo odgovorni smo za pružanje inkluzivnog okruženja za učenje i jednake mogućnosti za sve učenike. Pronalaženje učinkovite nastavne tehnike i metode koje unapređuje učenje na daljinu za učenike s teškoćama u učenju presudna je briga.