prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Partneri eTwinning projekta u Srednjoj školi Bedekovčina

U srijedu, 25. travnja 2018. godine, Srednju školu Bedekovčina posjetilo je 23 učenika u pratnji troje nastavnika iz škole 5th General Lyceum of Heraklion Crete/ Greece iz grada Irakleio Kritis iz Grčke .

 

 

Učenici iz Grčke organizirali su maturalno putovanje u Hrvatskoj kako bi se upoznali s članovima projektnog tima eTwinning projekta Photo moment škole u kojim surađuju već nekoliko mjeseci.

eTwinning projekti su online projekti tijekom kojih učenici obavljaju aktivnosti vezane uz određenu temu, razvijaju niz digitalnih, jezičnih i organizacijskih kompetencija i rade u timu kako bi ostvarili postavljene ciljeve projekta. Projektni su partneri u ovom projektu uz Srednju školu Bedekovčina i 5th General Lyceum of Heraklion Crete iz Grčke i učenici iz Institute Moisés Broggi iz Barcelone.

Photo moment je projekt kojim se učenici upoznaju s osobinama dobre fotografije, uče kako napraviti kvalitetnu fotografiju i kako fotografijom možemo prenijeti željenu poruku. Razmjenjuju se fotografije s učenicima iz drugih škola s različitim motivima, izrađuju virtualne izložbe i biraju najbolje fotografije. Time se učenici upoznaju i s autorskim pravima, kao i licencama objave autorskih uradaka.

eTwinning projekti su jedna od aktivnosti programa Erasmus, ali u njima nema mobilnosti, tako da nam je bilo izuzetno drago da su nakon višemjesečne suradnje na aktivnostima projekta učenici iz Grčke odlučili da im destinacija školske ekskurzije bude Hrvatska i da jedan dan provedu s nama u školi kako bi upoznali svoje projekte partnere.

Posebno smo ponosni što smo uspjeli ostvariti suradnju s Udrugom mladih iz  Bedekovčine pa je tijekom posjeta grčkih gostiju njihov član, Luka Smuk, održao radionicu o mobilnom fotografiranju, čime smo dodatno educirali naše učenike i proširili program projekta. Luki se na tome posebno zahvaljujemo i nadamo se i nekim budućim suradnjama.

Gostima se Bedekovčina iznimno svidjela i oduševljeni su zelenilom i brežuljcima kojih u njihovom zavičaju nema. Učenici su se vrlo brzo sprijateljili, predstavili su jedni drugima svoje škole, zemlje i svi smo zajedno i zaplesali učeći korake tradicionalnih grčkih plesova.

Daniela Usmiani, koordinatorica projekta u Srednjoj školi Bedekovčina, koja je ujedno i etwinning ambasador u Hrvatskoj, zajedno s grčkom kolegicom Pinelopi Chrysoulaki organizirala je cijeli posjet. Vjerujemo da će ovaj posjet još više produbiti suradnju te da će uskoro prerasti i u nove Erasmus projekte čime bi i učenici iz Bedekovčine imali priliku posjetiti  prijatelje u Grčkoj.

Zahvaljujemo se županiji i turističkoj zajednici KZŽ-a, za prigodne poklone za naše goste.