prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pobjednici STEM Discovery Campaign 2021.!

Ove godine, Osnovna škola Hugo Badalić iz Slavonskog Broda krenula je s aktivnosti “Spring STEM activities” u sklopu međunarodnog eTwinning projekta “Let`s code together”. U sklopu istoimenog projekta sudjelovali su na međunarodnom natjecanju STEM Discovery Campaign 2021. u kategoriji ICT i programiranje sa zanimljivim unplugged aktivnostima.

STEM Discovery Campaign 2021. je međunarodna inicijativa koja poziva projekte, organizacije, knjižnice, škole, sveučilišta i klubove mladih širom Europe i širom svijeta da proslave karijere i studije na poljima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM). Nedavno su saznali da su jedan od pobjednika u kategoriji ICT i programiranje. U nagrađenim su aktivnostima sudjelovali učenici trećeg razreda matične škole.

SCIENTIX (The community for science education in Europe) je projekt koji promiče i podržava suradnju nastavnika prirodoslovno-matematičke i tehničke grupe predmeta (STEM) diljem Europe. Scientix promiče i podupire europsku suradnju nastavnika predmeta u području znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, obrazovnih stručnjaka, kreatora politika i ostalih stručnjaka za obrazovanje iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike. Učiteljica informatike, Kristina Krtalić, sudjelovanjem na međunarodnom Scientix natjecanju STEM Discovery Campaign 2021. dobila priliku postati ekskluzivni član mreže savjetnika Career Advisers Network koordinirane od strane STE(A)M ITSTEM Alliance.

STE(A)M IT je projekt čiji je cilj stvoriti i testirati idejni referentni okvir za integrirano STEAM obrazovanje na način da se u STEM obrazovanje integriraju međupredmetne teme, te dodatno osigurati integrirano STEM poučavanje uspostavljanjem mreže savjetnika/savjetnika za karijeru u školama koji promiču privlačnost STEM poslova.