prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pokrenuta službena stranica filmske pismenosti

Portal Filmska pismenost je središnje informativno mjesto o filmskom obrazovanju i filmskoj pismenosti, a namijenjen je učiteljima i profesorima, kao i svima onima koji se bave obrazovanjem djece i mladih.

Cilj je potaknuti ih da aktivno traže znanja i informacije o filmu i načinima na koji mogu pozitivno utjecati na umjetnički razvoj djece i mladih.

“Jako smo sretni zbog pokretanja nove stranice o filmskoj pismenosti. Cilj nam je pomoći svim učiteljima, profesorima i entuzijastičnim edukatorima koji vrijedno rade na filmskom opismenjavanju. Time posljedično razvijamo i publiku i hrvatsku kinematografiju,” rekla je viša stručna savjetnica za filmsku pismenost pri HAVC-u, Ingrid Padjen Đurić.

Ovom prilikom pozivaju se svi koji se bave edukacijom djece i mladih da šalju najave događanja i novosti na e-adresu ingrid.padjen.duric@havc.hr.

Time se želi osigurati relevantnost i ažurnost stranice koja će na jednom mjestu sadržavati sve potrebne informacije za sve koje se bave, ili se žele baviti, filmskom pismenošću.

Osim novosti i najava događanja iz svijeta filmske pismenosti, poveznica na stručne knjige i priručnike te edukativne filmske platforme, na stranici možete pronaći i metodičke priručnike i pedagoške materijale za pojedine filmove.

Na stranicu se može doći i klikom na izbornik Filmska pismenost na gornjem desnom uglu početne stranice Centra – www.havc.hr. Poveznica na stranicu je ovdje – filmskapismenost.hr.