prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Polaganje ispita državne mature 2022./2023. uz prilagodbu ispitne tehnologije u drugom (jesenskome) roku

Učenici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici četvrtih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj, a bila im je odobrena prilagodba ispitne tehnologije u ispitima ljetnoga roka državne mature 2022./2023. godine i koji žele istu vrstu ranije odobrene prilagodbe za iste ispite i razine ispita o potrebi prilagodbe ispitne tehnologije u jesenskome roku trebaju obavijestiti ispitnoga koordinatora.

Pristupnici

a) Ostali pristupnici koji pristupaju drugom (jesenskomu) ispitnom roku, a bila im je odobrena prilagodba ispitne tehnologije u ispitima državne mature na bilo kojemu roku ispita državne mature prijašnjih godina ili u ispitima ljetnoga roka državne mature 2022./2023.o potrebi prilagodbe ispitne tehnologije u jesenskome roku trebaju obavijestiti NCVVO na e-adresu: prilagodba.dm@ncvvo.hr.

Obavijest NCVVO-u potrebno je dostaviti do 1. 8. 2023. godine. Nije potrebno dostavljati dokumentaciju, osim u slučaju zdravstvenih teškoća.

b) Ostali pristupnici koji žele pristupiti ispitima drugoga (jesenskoga) roka, a koji se do sada nisu koristili pravom na prilagodbu ispitne tehnologije i smatraju da im je potrebna (imaju motoričke teškoće, oštećenje sluha, vida…) o potrebi prilagodbe ispitne tehnologije trebaju obavijestiti NCVVO na e-adresu: prilagodba.dm@ncvvo.hr do 1. 8. 2023. godine.

Nakon toga svaki će pristupnik dobiti Obrazac zahtjeva za prilagodbu i detaljne upute o dostavljanju dokumentacije. Popunjeni Obrazac zahtjeva za prilagodbu (te medicinsku i drugu dokumentaciju koja dokazuje postojanje teškoće/invaliditeta) potrebno je dostaviti do 1. 8. 2023. godine.

Svim pristupnicima koji žele dostaviti zahtjev, iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja preporučuju pripremu odgovarajuće dokumentacije:

  • medicinska i/ili
  • psihološka i/ili
  • defektološka i/ili
  • rješenje o stupnju invaliditeta.

Rok za dostavljanje obavijesti i zahtjeva za prilagodbu i dokumentacije je 1. 8. 2023. godine.

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja napominju da se zahtjevi zaprimljeni nakon navedenoga roka neće razmatrati i neće biti odobreni.