prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posjet ateljeu slikara Karla Kolundžića

Učenici 1. k i 3. k razreda Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević”, PŠ Slavonski Kobaš su u pratnji učiteljica Julijane Kolundžić i Marije Pišonić posjetili atelje slikara Karla Kolundžića.

U utorak, 7. ožujka 2023. godine, učenici škole su u organizaciji izvanučioničke nastave i dijela integrirane nastave posjetili atelje slikara Karla Kolundžića. Karlo Kolundžić je slikar koji živi i radi u Slavonskom Kobašu.

Karlo je učio slikati od poznatog akademskog slikara Zdravka Ćosića koji je također bio Kobašanin. Izlagao je svoje uratke na brojnim izložbama diljem Republike Hrvatske. Slika uljanim bojama, akvarelom i crta olovkom. Najčešći i najdraži motivi su mu lovački motivi, motivi rijeke Save i mjesta u kojem živimo. U svom ateljeu učenicima je pokazao tehniku slikanja kao i svoje slikarske ostavaraje. Karlo je poznat po tome što je naslikao portret Melanije Trump 2019., a ta se slika nalazi kod bivše Prve dame. Zauzvrat, Karlo je dobio zlatnik.

Učenici su pokazali veliko zanimanje za rad slikara, postavljali su pitanja te komentirali izložene slike u ateljeu kao i slikarski pribor. Po dolasku u školu slikali  su rijeku Savu tehnikom mokrog i suhog slikanja akvarelom, a koju im je pokazao slikar. Plan za ostvarivanje integrirane nastave Upoznajmo kulturnu baštinu našeg kraja kroz likovne ostvaraje.