prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posjet kolegica iz Španjolske na satu Vježbeničke tvrtke

Kolegice Alba Fernandez Folguiera i Ana Belen Martinez Cerdeiras iz Instituta Maria Sarmiento i CIFP Porta de Agua (Lugo, Španjolska) pri španjolskom Ministarstvu kulture i obrazovanja, posjetile su Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu Zadar, u sklopu kratkoročne mobilnosti ‘job shadowing’ unutar Erasmus + programa.

U dvodnevnoj posjeti, upoznale su se s načinom rada škole, aktivnostima, projektima te primjerima dobre prakse. Učenici Vježbeničke tvrtke 3. b (Glamour d.o.o. trgovina odjećom) i 3. c (Fortuno d.o.o. trgovina parfemima), simulirali su poslovanje svojih tvrtki te na taj način pokazali svoje vještine u:

  • predstavljanju vježbeničke tvrtke,
  • vizualnom identitetu te
  • prodajnim  vještinama.

Poslovno predstavljanje je bila izvrsna prilika za umrežavanje i prvi korak ka novim profesionalnim mogućnostima. Važno je bilo dobro se pripremiti i pristupiti ovom događaju s profesionalnošću i samopouzdanjem, što su učenici 3. b i 3. c i pokazali. Učenici su kratko predstavili tvrtku, podijelili promotivni materijal (vizit karte, brošure, kataloge, kartice vjernosti, testere…), a sama prezentacija odvijala se na engleskom jeziku.

Nakon prezentiranja započela je poslovna suradnja kroz ispunjavanje narudžbenice i računa te su svi djelatnici tvrtki imali mogućnost sklapanja posla. Da bi sama poslovno suradnja bila zanimljivija, učenici su izradili “slatki stol” te na taj način učinili poslovni sastanak realnijim. Školski prostor (učionicu) pretvorili su u zonu za druženje i razgovore o budućim projektima i to u atmosferi koja ih opušta i istovremeno čini kreativnima.