prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poziv za prijavu na natječaj za projekt Learning from the Extremes

Podsjećamo sve škole iz ruralnih područja da još traje prijava na natječaj u okviru projekta Learning from the Extremes.

Projekt Learning from the Extremes dio je pripremnih akcija koje imaju za cilj smanjiti nejednakost pristupa internetu, digitalnim uređajima, alatima i sadržajima s kojim se suočavaju školske zajednice u ruralnim i udaljenim područjima zemalja članica Europske unije. Glavni cilj projekta je financiranje školskih projekata kroz koje će škole moći nabaviti digitalne uređaje, obrazovati nastavnike i osigurati pristup različitim digitalnim sadržajima i alatima. CARNET, kao nacionalni koordinator ovog projekta, vas poziva da osmislite i prijavite svoje projekte razvoja digitalne zrelosti škole. Možda ste razmišljali o načinima izrade raznih modela u nastavi kemije ili biologije pomoću 3D printera ili o primjeni digitalnih mjernih uređaja u nastavi fizike? Poželjeli ste iskušati metodu obrnute učionice? Ili je ovo prilika za ostvarivanje ideje o fakultativnoj nastavi robotike? Prijavite se, iznenadite nas svojim originalnim idejama i ostvarite ih zajedno sa svojim učenicima!

Nastavnici škola koje će biti odabrane za sudjelovanje u projektu, svoje će nastavno iskustvo moći dijeliti s kolegama, kako iz domaćih, tako i međunarodnih zajednica te će biti u prilici stjecati nova znanja kroz edukacije o primjeni digitalnih tehnologija u nastavi.

Podsjećamo, preduvjet za sudjelovanje u projektu je geografski položaj škole, koji mora biti u ruralnom području. Popis mjesta koja su klasificirana kao ruralna odnosno prema nacionalnoj klasifikaciji spadaju u NUTS 3 područja nalaze se u ovoj tablici.

Više informacija o natječaju kao i obrazac za prijavu nalaze se na službenim mrežnim stranicama projekta: https://learningfromtheextremes.eu/submit-proposal/.

Također, pozivamo vas da nam se pridružite na vizionarskoj radionici 21. rujna u 13 sati putem poveznice.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na lfe-skole@carnet.hr.