prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Praćenje rada u hrvatskoj školi u sklopu Akreditacije

Pet učiteljica iz Italije, točnije iz DDS Gragnano 2 “Oreste Lizzadri”, posjetilo je Osnovnu školu Fran Koncelak Drnje u sklopu njihove Erasmus akreditacije.

Učitelji rado odlaze u europske škole po nova iskustva, kompetencije i saznanja. Sretni su i ponosni na to što je škola atraktivna za kolege koji provode svoje ‘job shadowing’ mobilnosti kod njih. „Job shadowing“ ili praćenje rada, vrsta je aktivnosti u kojoj nastavnik promatra i prati svakodnevni posao, radno okruženje, metode i načine rada kolege iz neke europske škole.Drnje, Erasmus akreditacija

Tijekom svojeg boravka u Drnju, od 15. do 19. travnja 2024., pratile su nastavu u matičnoj školi. Sudjelovale su i na nastavi u Područnoj školi Sigetec i Područnoj školi Josipa Generalića Hlebine. Talijanske učiteljice imale su priliku konkretno živjeti iskustvo promatranja i poznavanja inovativnih obrazovnih praksi te doći u dodir s hrvatskom kulturom.

Ovakva suradnja i razmjena iskustava donosi mnoge koristi za školu, učitelje i učenike, od direktnog upoznavanja drugih kultura, jezika i običaja do pronalaženja partnera za buduće projekte i suradnju. Istaknule su kako su naši učenici vrlo pristojni  i radišni te kako vlada dobro radno ozračje u školi.

Za vrijeme svog boravka posjetili su Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, dvorac Trakošćan i Varaždin. Vjerujemo da će i u budućnosti nastaviti započetu suradnju.