prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje knjige “Judita Marka Marulića – transkripcija i prilagodba na hrvatski standardni jezik”

U okviru manifestacije Mjesec hrvatskog jezika i povodom obilježavanja 500. godišnjice smrti Marka Marulića, u četvrtak, 7. ožujka, u 12 sati, u Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić održat će se predstavljanje knjige “Judita Marka Marulića – transkripcija i prilagodba na hrvatski standardni jezik”.

Znanstvenici s Instituta za hrvatski jezik ponosni su na svoj doprinos proučavanju hrvatskoga jezika, a svoje su filološko znanje ovaj put usmjerili na hrvatski jezik čakavske stilizacije s početka 16. stoljeća i donijeli novu transkripciju, ali i prilagodbu suvremenomu hrvatskom jeziku toga genijalnog Marulićeva epa.

Knjigu će predstaviti dr. Željko Jozić, glavni urednik, dr. Marijana Horvat, voditeljica Odjela za povijest hrvatskoga jezika i suautorica transkripcije, te Vuk-Tadija Barbarić, suautor transkripcije, te moderatorica Dunja Vanić.

Organizatori ovog događanja su: Ogranak MH u Slavonskom Brodu, “Braća hrvatskog zmaja”-Zmajski stol u Slavonskom Brodu i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda.