prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje projekta @visejezicnostussbjj

Dvogodišnji projekt pod nazivom “@visejezicnostussbjj” je projekt koji provodimo tzv. metodom “blended learning”, a po prvi put je predstavljen na stručnom skupu „Nastava na daljinu – skupa znamo više!“ u Samoboru 25. rujna 2019. godine.

Projekt “@visejezicnostussbjj” dvogodišnji je projekt koji provodimo tzv.  metodom blended learning, a ideja za provođenje ovakvo dugog i opsežnog projekta nastala je tijekom provođenja Erasmus+ projekata temeljenih na uvođenju novih metodologija te digitalizaciji učenja s naglaskom na  interdisciplinarno.

Potaknuti Preporukom Vijeća Europske unije o sveobuhvatnom pristupu poučavanju i učenju jezika (8638/19) te poticanjem višejezičnog i međukulturnog obrazovanja u nastavi stranih jezika u RH, u školski smo kurikulum uvrstili ovaj projekt koji potiče sveobuhvatni pristupu poučavanju i učenju jezika s naglaskom na to kako je kompetencija višejezičnosti u središtu vizije europskog prostora obrazovanja te da su sve države članice prepoznale potrebu za osnaživanjem višejezičnosti i razvojem kompetencije višejezičnosti u Uniji.

Navedeno je u skladu i s ciljevima Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor 2014. godine.

Stoga ovaj projekt potiče nastavnike stranih jezika da prezentiraju roditeljima i učenicima vrijednost učenja određenog stranog jezika u školi,  sudjeluju u izgrađivanju svijesti o važnosti kontinuiteta u jezičnom obrazovanju medu različitim razinama školovanja.

Pokrenuta je izvannastavna aktivnost Sekcija za poticanje višejezičnosti od 1. do 4. razreda u svim usmjerenjima. Velik dio projekta realizira se i kroz redovnu nastavu kao i rad fakultativne nastave iz njemačkog, talijanskog i engleskog jezika.

Jedna od većih prednost provođenja ovog projekta bila je i olakšana tranzicija na nastavu na daljinu. Zapratite nas na Instagram profilu @visjezicnostussbjj ili posjetite mrežnu stranicu projekta.