prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljanje zbirke “Kratke priče o Domovinskom ratu iz pera srednjoškolaca”

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice VRO Oluja, Ministarstvo hrvatskih branitelja predstavit će zbirku “Kratke priče o Domovinskom ratu iz pera srednjoškolaca”.

U zbirci su otisnute najbolje kratke priče iz javnih poziva za dodjelu nagrade za najbolju kratku priču za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj iz 2019. i 2020. godine, koje provodi Ministarstvo hrvatskih branitelja s ciljem očuvanja sjećanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj za promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola. 

Nakon predstavljanja zbirke, autoricama i autorima najboljih kratkih priča o Domovinskom ratu bit će svečano uručene nagrade i pohvale, te priznanja njihovim mentorima za poticanje literarnog stvaralaštva o Domovinskom ratu. 

Svečano predstavljanje i dodjela održat će se 2. kolovoza 2021. godine u 11 sati u Novinarskom domu u Zagrebu.