prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
priče
9. književni natječaj “Moje drago serce”

9. književni natječaj “Moje drago serce”

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i Ogranak Matice hrvatske u Ozlju organiziraju deveti Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču ‘Moje drago serce’. Natječaj nosi ime po dirljivom, slavnom pismu Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a koje započinje riječima ‘Moje drago serce’ i svjedoči o velikoj povijesnoj ljubavi.

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Slavonski Brod i ove godine u spomen na Ivanu Brlić-Mažuranić organizira manifestaciju ‘U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić’ od 16. do 23. travnja, oživljavajući tako iznova njezina najpoznatija djela, a program će se održavati na nekoliko brodskih mjesta, od znamenite, nedavno obnovljene Kuće Brlić, Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić, Gradske knjižnice Slavonski Brod, do Tvrđave Brod i mnogih drugih.

Bake na YouTube-u

Bake na YouTube-u

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, u suradnji s Povijesnim društvom Koprivnica, objavila je na svom YouTube kanalu pet epizoda s inspirativnim pričama, pričama o prošlosti i vještinama koju su djeci prenijele članice društva te stariji članovi knjižnice.

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije

Učenici Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja i ove godine obilježili su Međunarodni dan tolerancije. Sate je pripremila školska knjižničarka dr. sc. Anita Tufekčić u suradnji s učiteljicama Jelenom Cvijović i Mirjanom Franić Mehičić.

Audio priča i druga bića

Audio priča i druga bića

“Audio priča i druga bića” je novi izvedbeni eksperiment Teatra Poco Loco, njihov odgovor na pitanje: kako da budemo s vama kad god poželite? Osim autorskog pristupa poznatim pričama, uronili su i u svijet dječje poezije.

Pričanje i stvaranje priča

Pričanje i stvaranje priča

Pričanje se odnosi na usmeno i živo izlaganje određenog sadržaja. Pripovijedanje obuhvaća pričanje i prepričavanje. Pripovijedanje zahtijeva strukturiranje priče, obuhvaća uvod, glavni i završni dio.

Obilježavanje Svjetskog dana animiranog filma

Obilježavanje Svjetskog dana animiranog filma

Učenici 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić obilježili su Svjetski dan animiranog filma gledanjem i analizom filma “Surogat”.