prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predstavljena publikacija “Education at a Glance 2023”

Svake godine OECD objavljuje Education at a Glance, mjerodavne podatke o stanju obrazovanja u svijetu. Izvješće pruža informacije o strukturi, financiranju i učinkovitosti obrazovnih sustava u zemljama OECD-a i partnerskim gospodarstvima.

Ovogodišnje izdanje, s fokusom na strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, tako identificira prilike za obrazovne sustave da osnaže mlade ljude da uspiju u svijetu potaknutom zelenim i digitalnim transformacijama.

Stavlja se naglasak na povećanje pristupa strukovnom obrazovanju koje je ključno kako bi se osiguralo da više mladih ljudi može zadovoljiti sve veće zahtjeve za kvalificiranim radnicima i prilagoditi se promjenjivom tržištu rada.

Među ostalim, ovogodišnje izdanje razmatra i razlike u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju diljem svijeta, plaće odgojno-obrazovnih djelatnika i vrijeme koje učenici provode na nastavi. Ovo izdanje uključuje i novo poglavlje – Osiguravanje kontinuiranog učenja za djecu i učenike izbjeglice iz Ukrajine – koje predstavlja rezultate istraživanja OECD-a 2023. koje je prikupilo podatke o mjerama koje su zemlje OECD-a poduzele za integraciju djece i učenika izbjeglica iz Ukrajine u svoje obrazovne sustave.

Publikacija i više informacija dostupni su na poveznici.
Izvješće za Republiku Hrvatsku dostupno je na poveznici.

vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.