prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prestižna Europska eTwinning nagrada 2022.

Prestižna Europska eTwinning nagrada 2022. dodijeljena je profesorici i učenicima Srednje škole Donji Miholjac. Međunarodni eTwinning projekt odabran za najbolji projekt u kategoriji od 16 do 19 godina. Partneri na projektu su bili učenici i profesorice iz Španjolske, Poljske, Grčke, Austrije, Češke, Italije, Belgije, Portugala i Mađarske.

Projekt je bio dio predmetnog kurikula engleskog jezika. Ovaj je projekt omogućio učenicima jačanje vještina 21. stoljeća s naglaskom. Nastava engleskog jezika je tako bila projektna i istraživačka, a učenici su svoje jezične vještine stjecali na forumu i u videokontaktima s vršnjacima. U školskoj godini 2020./2021.  učenici 4. razreda opće gimnazije pod mentorstvom profesorice Kristine Kaučić sudjelovali u jednogodišnjem međunarodnom projektu pod nazivom “eTw T-R-A-I-N”.

No, to nije bio kraj nagradama. Projektu je dodijeljena i prestižna Europska eTwinning nagrada za najbolji projekt u kategoriji od 16 do 19 godina. Ova se nagrada dodjeljuje svake godine u pet različitih kategorija.  eTwinning Europska nagrada je inicijativa Europske komisije, a financirana je u sklopu Erasmus+ programa Europske unije. Projekt je uspješno prošao nekoliko faza ocjenjivanja i konačno ušao u selekcijsku fazu koja se sastoji od tri dijela. Posljednji, treći dio provodi povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Europske komisije, Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), te Središnje službe za podršku. Nagrada će biti dodijeljena na godišnjoj eTwinning konferenciji koja će se održati u listopadu ove godine. Za sada je predviđeno njezino online održavanje. Ova nagrada je kruna višegodišnjeg provođenja eTwinning i Erasmus+ projekata u školi, te iznimno priznanje profesorici Kaučić koja je još jednom prepoznata kao voditelj projekata Srednje škole Donji Miholjac.