prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Program Hrvatske glazbene mladeži za učenike

„Priče iz bečke šume“ program je Hrvatske glazbene mladeži za mladu publiku koja će 29. studenoga 2022. godine upoznati valcere i polke obitelji Strauss uz ples i priču o bontonu odijevanja. Program obuhvaća dva velika koncerta i likovni natječaj koji će kulminirati izložbom.

Program organizira Hrvatska glazbena mladež (HGM) u suradnji s KD Vatroslava Lisinskog, i Zagrebačkom filharmonijom. Koncerti će se održati 29. studenoga s početkom u 10:30 sati i 12 sati, a izložba likovnih radova djece netom prije koncertnih izvedbi točnije u 9:30 sati isti dan. 

Maestro Tonči Bilić dirigirat će Zagrebačkom filharmonijom, modna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović bit će moderatorica, Jasna Čižmek Tarbuk je umjetnička voditeljica i koordinatorica za ples u suradnji s plesnim odjelom Umjetničke škole Franje Lučića i Umjetničkom plesnom školom Silvije Hercigonje.

Program prati likovni natječaj „Radost slikanja uz glazbu“ gdje mladi slušajući glazbu Johanna Straussa u školi na zadanu temu, kao pripremu za odlazak na koncert, svoje dojmove prikazuju likovnim radom pod mentorstvom svojih pedagoga i nastavnika. Ovaj natječaj HGM pokreće svake godine, a ove godine čak na dva programa, s ciljem motiviranja djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, da likovnu inspiraciju pronađu u glazbi.