prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Program: Zagreb, otvoreni grad

U suradnji s Gradom Zagrebom, kroz EU projekt Connection, u Centru mladih Ribnjak se upravo priprema prvo izdanje programa ‘Zagreb, otvoreni grad’ i to 18. prosinca 2022. na Međunarodni dan migranata.

Da je Centar mladih Ribnjak novo-staro mjesto za dobru dozu kulture, umjetnosti i zabave sada već svi znaju! Ove, 2022. godine Centar mladih Ribnjak je publici, građanima i svim zainteresiranima donio bogat i raznovrstan program izvedbenog, koncertnog, kazališnog i ostalog umjetničkog sadržaja. A da je Centru jako stalo do razvoja i unaprjeđenja otvorenog građanskog društva vidi se iz do sada održanih programa kao što su: HURTOK – ukrajinsko-hrvatske interkulturne radionice, Knjige u krošnjama – festival književnosti za djecu i mlade s posebnim programom posvećenim audio knjigama, Odvalimo se poezijom – humanitarni pjesnički buvljaci, obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica, Jednaki u kulturi – tjedna posvećenog inkluziji, Matineje u šlapama subotom i posebni programi razvoja publike kroz koncerte klasične glazbe u suradnji sa zagrebačkim osnovnim školama, Ekološke renesanse kao promoviranja samoodrživosti, Rezidencije Ribnjak – jedinstvenog programa podrške nezavisnoj kazališnoj sceni i sada novopokrenutog programa ZAGREB, OTVORENI GRAD – cjelogodišnjeg ciklusa programa koji kroz niz kreativnih radionica, koncerata i predstava ima cilj promovirati kulturu dobrodošlice!

Prvo izdanje manifestacije ZAGREB, OTVORENI GRAD događa se u nedjelju 18.12. od popodneva do kasne večeri  u prostorima Centra mladih Ribnjak. Sve počinje u 16 sati programom za najmlađe:  koncertom koji bi mogla biti i predstava, odnosno predstavom koja bi mogla biti i koncert:  Pjeva mi se pjesma – Orkestra pokoloka, najluđeg dječjeg kazališta u gradu: Teatra PocoLoco. U partnerstvu s nizom udruga poslijepodne se nastavlja s pet besplatnih radionica za sve uzraste na kojima ćete moći osmisliti najljepše poklone vašim dragima: one koje ste svojim rukama i svojim srcima izradili. Večer se nastavlja sjajnim koncertima, nastupaju Zbor Domaći gosti, afrički glazbenici iz Panafričkog društva prijateljstva i zvijezde večeri, frankofoni bend iz Bihaća: JALL AUX YEUX.

Ulaz na programe je slobodan, osim predstave/koncerta Teatra PocoLoco.

Organizator događanja „Zagreb, otvoreni grad“ je Grad Zagreb u suradnji s Centrom mladih Ribnjak. Partneri u projektu su Centar za kulturu dijaloga (CKD), Centar za mirovne studije (CMS), Inicijativa centar edukacije, Panafričko društvo prijateljstva (PADUH), Are you Syrious? (AYS), Teatar Poco Loco i Rock Akademija.

Obilježavanje Međunarodnog dana migranata financirano je sredstvima EU projekta Connection, kojeg provodi Grad Zagreb s nizom partnera mreže Eurocities.