prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Video “Nije sve tako crno” za osobe s teškoćama čitanja

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ upravo je završila novi video “Nije sve tako crno” u okviru projekta “Knjižnice – prijateljska mjesta za osobe s teškoćama čitanja” koji financiraju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Koprivnica i Knjižnica “Fran Galovi攑.

Cilj projekta je intenzivnije informiranje najšire javnosti, a posebice onih koji imaju probleme s oštećenjem vida ili neke druge teškoće čitanja (vrlo često su to osobe treće životne dobi) da „nije sve tako crno“ kada se gubi vid uz zvučne knjige, reproduktore zvučnih zapisa, povećala i druga pomagala! I naravno, uz pomoć knjižnice i knjižničara.

U snimanju videa su sudjelovali sugrađani koji su otvoreno i s povjerenjem podijelili svoje životne priče u nadi da će doprijeti do potrebitih i njihovih obitelji, kao i stručnjaka koji s njima rade u domovima za starije i nemoćne, udomiteljstvima, udrugama umirovljenika, domovima zdravlja, bolnicama i dr.

Video je dostupan na Youtube kanalu Knjižnice „Fran Galović“ i poticajan je za sve one koji smatraju da ne postoji drugačiji način čitanja od onoga na koji su navikli.