prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Medenjaki z molvarske škole

Učenička zadruga “Mlin” Osnovne škole Molve pod voditeljstvom učiteljice Mirele Paša i učenici 5. razreda proveli su projekt iz Građanskog odgoja “Medenjaki z molvarske škole”.

Učenici su u tjednu obilježavanja Dana kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje odradili tri radionice izrade molvarskih tradicionalnih medenjaka u školskom restoranu i kuhinji. U ponedjeljak su imali radionicu miješenja tijesta za medenjake, u utorak su ih oblikovali i pekli, a u petak pakirali. Ispekli su 1 200 medenjaka koje su pakirali u 96 kutija. U radionicama su sudjelovale i mame učenika koje su nadgledale proces izrade i upućivale ako je što trebalo. Učenici su sami uz uputu razrednice grafički oblikovali naljepnicu za kutiju s medenjacima te brošuru s receptom tradicionalnih molvarskih medenjaka.

Štand Učeničke zadruge "Mlin" na Medvenom denu u Đurđevcu

U subotu, 16. listopada 2021. godine, su se u suradnji s Pčelarskom udrugom “BAGREM” Đurđevac predstavili  na 18. Đurđevečkom medvenom denu. Na đurđevačkom trgu uredili su izložbeno-prodajni štand kako bi popularizirali tradicionalni molvarski medenjak te med kao zdravi proizvod, prodali su sve svoje medenjake, a prihod od prodaje medenjaka odlučili su donirati. Krajem prvog polugodišta, a povodom božićnih blagdana vodeći se željom pomoći nekome tko je naš bližnji i u potrebi promišljali su i istraživali tko bi to mogao biti. Došli su do spoznaje da je u našim Molvama baš za Božić bez oca ostala obitelj s četvero djece. Nisu se dvoumili, već su svoju donaciju darovali vršnjacima u potrebi. Osjetili su da i djeca mogu pomoći djeci.

Članovi Učeničke zadruge “Mlin” u projektu su:

  • osvjestili potrebu očuvanja tradicije
  • promovirali med i zdrav proizvod
  • razvijali radne navike i snalažljivost u izradi ovoga proizvoda
  • razvijali kreativnost i poduzetnički duh
  • učili o grafičkom opremanju proizvoda za prodaju
  • razvijali komunikacijske vještine promovirajući proizvod i prodajući ga
  • surađivali su i timski djelovali i
  • činili dobrobit lokalnoj zajednici.

Radionice te prodaja medenjaka kao i na kraju humanitarno djelovanje bili su veoma uspješni i učenici kao i roditelji izrazili su veliko uzbuđenje i zadovoljstvo zbog sudjelovanja u projektu “Medenjaki z molvarske škole”. Zahvalni su ravnatelju što im je omogućio provedbu projekta, školskoj kuharici za pomoć u kuhinji, roditeljima na podršci, donaciji namirnica i suradnji u izvedbi projekta u ovom izazovnom pandemijskom vremenu. Ova  višestruka suradnja od velike je koristi za sve, a posebno za učenike koji su stekli nova životna iskustva i razvili nove vještine. Svi sudionici i suradnici veoma su zadovoljni učinjenim i sigurno će nastaviti suradnju i djelovanje čim bude sljedeća  prigoda. Petaši su ponosni i veoma motivirani na buduća slična djelovanja i projekte koje s radošću iščekuju.