prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projektni tim na Sportskom danu u Celju

Povodom obilježavanja dana sporta u Celju, Ekonomska šola Celje, naš partner u Erasmus+ projektu “Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business” organizirala je radionice vezane uz biciklizam i pozvala nas da se pridružimo.

Susretu su prisustvovali četiri učenika i troje profesora Srednje škole Bedekovčina: Melani Kebet i Karlo Bosec(1Ga,) te Karlo Pavetić i Filip Herceg (2Ga), u pratnji profesora Daniela Gavrana, Tatjane Tuđa i Daniele Usmiani. Sudjelovali smo u radionicama obnove stalaka za bicikle, isprobali zdrave smoothije za sportaše, naučili kako se ucrtavaju biciklističke staze pomoću alata Google maps te su se neki od nas i provozali ulicama Celja. Celje je prijateljski naklonjeno biciklistima te postoje biciklističke staze i oznake s kojima su se neki od nas po prvi puta sreli.

Nakon radionica, zajedno s učenicima domaćinima prošetali smo Celjem, kojim je vladala neobična atmosfera koja je odisala sportom. Naime, sve škole su obilježavale raznim aktivnostima Dan sporta, za djecu iz vrtića su osmišljene radionice, a na ulicama su se nizali štandovi sa zdravom prehranom domaće proizvodnje.

Maturanti su upravo taj dan plesali tradicionalno Salonsko kolo, koje kako smo saznali, istovremeno plešu svi maturanti Slovenije. Uživali smo u prekrasnom vremenu, živopisnom krajoliku i veseloj, sportskoj atmosferi i dobrom društvu naših prijatelja.

Sljedeći dio dana proveli smo sa svojim prijateljima u sportskim aktivnostima u sportsko-rekreacionom centru Celjska Koča gdje smo se okušali u avanturističkom parku pobjedivši sve svoje strahove od visine, te smo s naletom adrenalina rušili granice svojih fizičkih sposobnosti. Učenici su uživali i u vožnji Bobcartom .

Bilo je to proširenje aktivnosti projekta, razvijanje međusobne suradnje sa našim prijateljima iz susjedne zemlje. I ono najdragocjenije, produbili smo prijateljstvo za koje vjerujemo da će doprinjeti kvalitetnijoj realizaciji projekta i popularizaciji sporta, posebice biciklizma među mladima.

Sljedeći susret s našim prijateljima bit će već 19.4. u Latviji gdje se održava drugi susret projektnih timova u Rogovki čemu se jako veselimo.