prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prosinac ne prosi, prosinac daruje

Učenici Srednje strukovne škole u Makarskoj pokazali su svoje veliko srce u nekoliko humanitarnih akcija.

Na samom početku prosinca volonteri 3. fs razreda na poziv svoje razrednice Matije Bilić obilježili su Međunarodni dan volontera. Pomagali su složiti sakupljene plastične čepove u dvadeset i dvije vreće. Preko Osijeka donacija će biti proslijeđena Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu.

Potom je uslijedila prava humanitarna akcija u kojoj su na poziv profesorice Nade Šimić, a koja se ugradila u eTwinning projekt “Na putu dobrote 5/On the path of a kindness”, sudjelovali učenici iz šest razreda. Specijalna bolnice za kronične dječje bolesti Gornja Bistra preko Udruga Sunce organizirala je akciju prikupljanja najpotrebitijih namirnica. Škola već godinama surađuje s Udrugom Sunce i kada god može pomaže na svaki način. Tako je bilo i ovoga prosinca.

Tu je i Udruga Kolajna ljubavi u kojoj su pronašli Moniku iz grada Songea u Tanzaniji. Već treću školsku godinu sakupljajuza njenuškolarinu. Uspjeli su sakupiti cjelovit iznos za njenu školsku 2024. godinu. Učenici 3. fs razreda za nju su pripremili i video poruku za sretan Božić i svako dobro u Novoj 2024.

I na kraju, najzanimljivija akcija pisanja čestitki projektnim partnerima u eTwinning projektu “Na putu dobrote 5/On the path of a kindness” održavala se u dva pomoćna zanimanja. Jakov, Anamarija, Karla i Žarko bojali su čestitke, pisali adrese i preko tajništva škole poslali čestitke na dvadeset tri školske adrese. V.d. ravnatelja Željko Matić omogućio nam je slanje čestitki na sve adrese na trošak škole. Za tu smo prigodu napravili i kartu preko koje smo zabilježili kamo idu naše čestitke, ali i odakle su pristigle na našu adresu.