prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Prosinac u školi

U OŠ Bakar polako se počinje osjećati tračak božićnog ugođaja. U iščekivanju zimskih školskih praznika polako se privodi kraju prvo polugodište. Vesele se prosincu.

Za mnoge je to najljepše i najuzbudljivije razdoblje u godini. Čarolija prosinca je svuda. Prosinac je mjesec dobre vibre, ukusne hrane, lampica na svakom koraku i druženja s najmilijima. Unatoč velikim gužvama u trgovačkim centrima i redovima za vruće kobasice i ukusne fritule primjećuje se sve manje zabrinutih pogleda, a sve je više poljubaca i zagrljaja. U prosincu se manje ljuti, čine dobra djela i pomaže drugima. To je vrijeme kad više oprašta, manje mrzi, a najviše voli. Tako i treba biti jer prosinac je mjesec darivanja i radosti. Vrijeme je to kada možemo vidjeti da je još puno dobrote ostalo na svijetu.

I dok se božićna čarolija polako uvlači u škole i učionice, a miris borovine ispunjava svaki kutak školskih hodnika, osjeća se pravi duh Božića i uživa u čaroliji prosinca. Humanitarnim akcijama koje se provode u školama uči se da je poklanjanje radost. Na taj način podsjećamo sebe i druge kakvi bismo uvijek trebali biti.

S veseljem je dočekan omiljeni dječji svetac, sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, siromaha, studenata, farmaceuta, djece, pekara, ribara, trgovaca, putnika i mnogih gradova diljem svijeta. Svi uživaju u istinskom dječjem iznenađenju, iskrenoj radosti i ushićenju zbog prigodnih darova i zlatno-srebrnih šiba koje donose simbolične poruke. Susret sa svetim Nikolom uvijek obilježi iskreno dječje iznenađenje, čista radost i istinski ushit, a u malim srcima ostaje duboka vjera. Žele da svi učenici što kasnije izgube čaroliju koju vežu uz omiljenog im svetca i moć koju sa sobom nosi jednostavna dječja vjera.

Zapaljene su sve četiri adventske svijeće, užurbano se ukrašavaju školski hodnici i učionice, svjetlucaju se darovi koje uz pomoć učiteljica izrađuju učenici za svoje roditelje i prijatelje. Božićni sajmovi i priredbe stvaraju poseban ugođaj, a učenici pokazuju samo djelić svega što su naučili tijekom prvog polugodišta. S veseljem i nadom iščekujemo omiljene blagdane koji polako kucaju na vrata. Veselimo se najvećem zimskom blagdanu.

Božić je vrijeme ljubavi i zajedništva, vjere i opraštanja. I pred vratima je. Stoga uživajte u božićnom raspoloženju i zimskoj idili. Pričajte priče o Djedu Božićnjaku, plešite, pjevajte iz srca, bez imalo zadrške i budite zahvalni na svemu što imate.