prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

PUnKt – Intermedijalni festival književnosti

Otvorenje ovogodišnjeg izdanja PUnKta, intermedijalnog festivala književnosti, će se održati u utorak, 24. listopada, u 11 sati, u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Program će trajati tri dana, na četiri lokacije na području Tvrđe i na Filozofskom fakultetu.

Na otvaranju će govoriti Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu i Ivan Trojan, dekan Filozofskog fakulteta u Osijeku, u ime organizatora i suorganizatora festivala.

Time će biti službeno otvoren program festivala koji u 20 točki programa prezentira različite oblike interpretacije književnih tekstova, pri čemu je uključeno desetak pisaca iz Osijeka, Hrvatske i regije; isto toliko mentora koji su nadzirali umjetnički proces interpretacije, tridesetak mladih umjetnika koji će prezentirati svoja djela, te isto toliko studenata koji su bili dio organizacijskog tima festivala.

O festivalu:

Festival književnosti pod nazivom Punkt, objedinjuje nekoliko vrsta umjetnosti koje u svojim obradama i interpretacijama polaze od zajedničke točke – književnosti. Punkt čiji naziv predstavlja skraćenicu obuhvaćenih pojmova (P – panonija, U – umjetnost, N – novi mediji, K – književnost, T – teorija), koncepcijski je podijeljen u četiri cjeline. To su: Teorijski punkt (tribine i okrugli stolovi), Interpretacije (umjetničke obrade književnih djela), Artestiranje (razgovori s umjetnicima o umjetnosti) te Recepcije (razgovori s interpretiranim književnicima). Program Festivala uključuje raznovrsna događanja čiji je sadržaj definiran prema poznatim književnim uspješnicama.

Program festivala potpuno je besplatan i otvoren za javnost, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da im se pridruže. Dođite i budite dio ovog nevjerojatnog iskustva!

Mjesta održavanja:

  • Akademija za umjetnost i kulturu (Salon), Trg Svetog Trojstva 3
  • Slama Land Art, Kamila Firingera 3 (Tvrđa)
  • Galerija Knifer, Istarska ulica
  • Galerija Kazamat, Ul. Vatroslava Jagića 2 (Tvrđa)
  • Filozofski fakultet, L. Jägera 9.Organizator: Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, a suorganizator Filozofski fakultet Osijek, uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Grada Osijeka i Društva hrvatskih književnika.