prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica “New European Bauhaus and Multimodal Literacy”

U utorak, 9. svibnja 2023. godine, u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održan je Dan projektne nastave u sklopu koje je provedena i diseminacijska aktivnost Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja na temu lijepog, održivog i uključivog u školi.

Radionica “New European Bauhaus & Multimodal Literacy” osmišljena je kao vršnjačko poučavanje pod mentorstvom profesorica Željke Brezni i Ankice Šarić. Učenici moderatori najprije su u prezentaciji upoznali sudionike radionice s glavnim značajkama umjetničkog pokreta Bauhaus, inicijative New European Bauhaus, a nakon toga i s multimodalnom pismenošću (vizualna, audio, prostorna, jezična i gestualna komunikacija). Tijekom radionice, učenici moderatori su na svojim postajama vodili sudionike radionica kroz različite aktivnosti kao što su izrada višejezičnih transparenata sa sloganima, memova, TikTok videa te dizajniranje maštovitih učionica/prostora za odmor u Google slidesima s opisima na engleskom i njemačkom jeziku.

Tijekom radionice, učenici su razvijali svoju medijsku i multimodalnu pismenost, jezične i IKT vještine s posebnim naglaskom na AI (izrada memova, prevođenje slogana) kao i meke vještine (kreativnost, kritičko mišljenje, komunikacijske i suradničke vještine). Rezultate radionice moguće je pogledati na Thinglink prezentaciji, tijek radionice u videozapisu, a scenarij učenja podijeljen je na Edutoriju.