prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica povodom Festivala znanosti – Životinje u proširenoj stvarnosti

Učenici šestih razreda su i ove godine zajedno s učiteljicama Oliverom Meter i Ljiljanom Štanfelj sudjelovali na radionici s nazivom “Životinje u proširenoj stvarnosti“.

Radionica je prijavljena na Festivalu znanosti te se održala u Osnovnoj školi “Dobriša Cesarić” u Osijeku.

U prvom dijelu radionice učenici su dodatno proširili znanja o fosilima. Nakon toga, učenici su imali zadatak osmisliti opis u kojem će životinju iz prošlosti postaviti u 21. stoljeće. Uz pomoć aplikacije Gencraft su na temelju njihovog opisa kreirali grafički prikaz životinje iz prošlosti. Pojedini učenici su i kreirali 3D model svoje životinje uz pomoć alata Monster Mash Zone. 3D modeli životinja su se postavili u aplikaciju ARTutor koja omogućava prikaz proširene stvarnosti.

U drugom dijelu radionice učenici su uz pomoć aplikacije Smarty skenirali kartice na kojima su bile prikazani dinosauri u proširenoj stvarnosti. Uz grafičke prikaze dinosaura u proširenoj stvarnosti učenici su skeniranjem pogledali kratke videozapise o vrsti i načinu života pojedine vrste dinosaura. Po završetku ovog dijela radionice učenici su crtali dinosaure po vlastitom odabiru.