prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica za nastavnike o projektu Learning from the Extremes

U ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine u 13 sati održat će se radionica projekta Learning from the Extremes namijenjena nastavnicima hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Projekt Learning from the Extremes dio je pripremnih akcija koje imaju za cilj smanjiti nejednakost pristupa internetu, digitalnim uređajima, alatima i sadržajima s kojim se suočavaju školske zajednice u ruralnim i udaljenim područjima zemalja članica Europske unije.

CARNET je nacionalni koordinator ovog projekta u kojem pod vodstvom grčke ustanove Instituto Ekpedeftikis Politikis sudjeluje 14 partnera iz različitih europskih zemalja. Jedan od glavnih zadataka projekta je potaknuti škole da osmisle i prijave svoje projekte razvoja digitalne zrelosti škole. Za odabrane projekte bit će osigurana financijska sredstva za njihovu realizaciju.

Ideja projekta temelji se na HECC modelu (Highly Equipped and Connected Classroom) koji predstavlja konceptualni model razvoja četiri dimenzije škola: digitalnih uređaja, mrežne povezanosti, profesionalnog razvoja nastavnika i pristup digitalnim sadržajima.

Svi zainteresirani koji žele čuti više o projektu i preduvjetima za sudjelovanje mogu se pridružiti putem MS Teamsa prateći ovu poveznicu.