prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Razmjena knjižnih junaka – projekt “Naša mala knjižnica”

Učenici i nastavnici Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje sudjeluju u međunarodnom projektu pod nazivom “Naša mala knjižnica”. Jedna od aktivnosti na navedenom projektu je i razmjena knjižnih junaka. Učenici su dobili zadatak da naprave lutku Detektiva Macana iz knjige Nade Horvat “Slučajevi Detektiva Macana”.

Zainteresirane škole i učenici koji su svoje lutke htjeli razmijeniti s drugim školoma, prijavili su se organizatoru s željom sudjelovanja u razmjeni, tj. da njihova lutka obilazi domove druge djece. Metodom slučajnog odabira se dobivaju partneri za razmjenu.

Knjižni junak (Detektiv Macan) iz Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje, prošli tjedan otputovao je u Oraslavje na razmjenu, a lutka Detekiva Macana iz Osnovne škole Oroslavje poslana je u Gunju na razmjenu.

Plan putovanja je sljedeći: knjižni junak s dnevnikom putovanja (praznom bilježnicom) putuje u drugu školu. Kad lutka (Macan) stigne u skupinu, treba provesti neko vrijeme sa svakim djetetom. U dnevnik putovanja učenici pišu, crtaju i lijepe dojmove. Kada se lutka vrati u školu, učenici prepričavaju drugim učenicima što je sve lutka radila.