prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Recept za uspjeh e-Škola predstavljen na konferenciji Obrazovanje na prekretnici

Obrazovni stručnjaci, nastavnici, studenti, učenici i svi zainteresirani za budućnost obrazovanja u Hrvatskoj okupili su se 7. studenog 2022. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu na konferenciji koju je organizirao portal srednja hr.

Povodom svog 11. rođendana vodeći obrazovni portal u Republici Hrvatskoj organizirao je konferenciju pod nazivom Obrazovanje na prekretnici, a  predavanje su održale i naše Ljerka Čulina i Maja Quien.

Na konferenciji na kojoj se govorilo o aktualnom stanju i izazovima s kojima se suočava hrvatski obrazovni sustav naše CARNET-ovke predstavile su  recept e-Škola za primjenu digitalne tehnologije kroz istoimeno predavanje.

Govorile su o važnosti razvijanja digitalnih kompetencija nastavnika i nastavnog osoblja, predstavljajući CARNET-ov Program obrazovanja koji im omogućuju pohađanje radionica, webinara, e-tečajeva i samostalno učenje uz EduBliceve. Sudionike konferencije podsjetile su i na CARNET-ove e-Škole digitalne obrazovne sadržajne, popularne DOS-eve, koje mnogi od sudionika konferencije, kako se pokazalo na predavanju, redovno koriste u svome radu u školi.

Na cjelodnevnoj konferenciji održana su četiri predavanja i sedam panela koja su održali i na kojima su sudjelovali renomirani obrazovni stručnjaci, profesori, studenti i učenici iz naše zemlje. Sudionici su tako imali priliku čuti razmišljanja rektora Sveučilišta u Zagrebu, kao i rektorice Sveučilišta u Zadru, dekane Fakulteta prometnih znanosti, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, visokog učilišta Algebra te dekanicu Fakulteta organizacije i informatike. Na panelima su sudjelovali i profesori i studenti, te predstavnici Ministarstva i sindikata.