prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Robotičari OŠ Josipovac na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi

Mladi robotičari Osnovne škole Josipovac branili su boje naše zemlje u Dortmundu na Svjetskoj robotičkoj olipijadi i postigli odličan rezultat.

365 timova iz 73 zemlje svijeta sudjelovali su na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi (WRO – World Robot Olympiad), održanoj u Dortmundu u Njemačkoj od 16. do 20. studenog 2022. godine. Natjecatelji su se natjecali u sastavljanju i programiranju Lego robota.

Učenici škole su još u svibnju ostvarili najbolji rezultat na natjecanju RoboMission. U dobnoj skupini Početnici na Državnoj završnici Svjetske olimpijade iz robotike osvojili su prvo mjesto u lego robotici. Tada su se plasirali na Svjetsku olimpijadu gdje su pod bojama hrvatske zastave postigli izvrstan rezultat osvojivši 16. mjesto.
Robotički tim čine učenici četvrtog i petog razreda Linda Stojković, Filip Udovčić, Josip Loinjak, Rafael Bijelić, Marko Franjković i Mateo Štefanek pod mentorstvom gospodina Željka Udovčića i ravnateljice Vlatke Mihaljević.

Učenici su marljivo radili cijelu prošlu godinu te ostvarili vrijedne rezultate i na drugim natjecanjima vezanim uz robotiku. Osim odličnim rezultatom učenici su zadovoljni organizacijom te upoznavanjem vršnjaka iz cijeloga svijeta s jednakim interesima i vještinama.