prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Ruđer” i Institut za fiziku pozivaju učenike na Frizbijadu

Pozivaju se svi učenici da se pridruže 2. lipnja od 9 do 17 sati u Bijeničkoj ulici 46 otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković (IRB) i Instituta za fiziku (IF) ispunjenom zanimljivim pokusima, posjetima laboratorijima, online predavanjima te brojnim interaktivnim aktivnostima koje će ih nadahnuti i educirati.

Cilj događanje je učenicima, studentima i široj javnosti pružiti platformu za učenje o najnovijim dostignućima u znanosti i tehnologiji i za suradnju sa znanstvenicima kroz uzbudljive aktivnosti, eksperimente i obrazovne programe, kroz sinergiju najboljih popularizacijskih aktivnosti razvijanih na IRB-u i IF-u u zadnjih desetljeća.

Program obuhvaća posjet laboratorijima za organizirane školske grupe, sadržaje u perivoju i na travnjacima Instituta za fiziku za posjetitelje svih uzrasta, različite video materijale za virtualne posjetitelje svih generacija koji ne mogu uživo posjetiti Frizbijadu.

Europska komisija je proglasila 2023. godinu Europskom godinom vještina. Stoga je Frizbijada posebno usmjereno je na jačanje znanstvenih vještina i osnaživanje učenika i studenata za budućnost koja je pred njima. Frizbijada nije običan dan otvorenih vrata, to je prilika za posjetitelje svih uzrasta da rasplamsaju svoju maštu, otkriju neke nove vještine i dožive ljepotu znanost na djelu.

Od posjeta najsuvremenijim laboratorijima do otkrivanja svijeta magneta, detekcije zračenja i kriogenih postrojenja, na Frizbijadi ima za svakoga ponešto. Nikako ne propustite vatrene kemijske eksperimente, mikroskope, teleskope, detektore i još mnogo toga u našim istraživačkim postajama na otvorenom koji će također ponuditi zanimljive sadržaje iz fizike, kemije, biologije, biomedicine, istraživanja mora i okoliša.

Registrirajte se sada za obilazak naših laboratorija i aktivnosti na otvorenom i pripremite se za iznenađenje! Požurite, broj mjesta je ograničen!

Prijave za posjet škola i organiziranih grupa su moguće putem obrasca do popunjenja slobodnih mjesta.

Detaljne informacije o događanju, kao i o načinima prijave, potražite na mrežnim stranicama Instituta Ruđer Bošković.