prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ruksak (pun) kulture

U rujnu, početkom nove školske godine, nastavlja se umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture u kojem je do sada sudjelovalo više od 34 400 djece i mladih. S obzirom na novonastalu situaciju oko epidemije COVID-19, realizacija programa Ruksak (pun) kulture planirana je u dogovoru škola i izvoditelja programa.

Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje u kojima će se u prvom polugodištu školske godine 2020./2021. odvijati umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture.

Podsjetimo kako je u uspješnu provedbu programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi u 2019. godini bilo uključeno 178 odgojno-obrazovnih ustanova, 49 dječjih vrtića, 91 osnovna škola, 30 srednjih škola i 8 centara za odgoj i obrazovanje.

U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije realiziran je „otočki“ Ruksak (pun) kulture čiji su se programi odvijali na 21 otoku, u 5 dječjih vrtića, 26 osnovnih škola i 4 srednje škole.

U mjesecu studenom 2019. godine realiziran je eksperimentalni program Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi u Subotici za djecu Hrvate izvan Republike Hrvatske. U 8 umjetničko-edukativnih programa sudjelovalo je oko 400 djece i mladih u odgojno-obrazovnim ustanovama u Subotici.

Po prvi puta su u 2019. godini održana i dva cjelogodišnja Ruksaka: Vježbenica za pokret i ples u praksi, Plesnog centra Tala i Sedmi kontinent – filmska destinacija za djecu Udruge Djeca susreću umjetnost. Programi su se održali u Dječjem vrtiću Bambi u Sunji i u Osnovnoj školi Budaševo – Topolovac – Gušće, u Budaševu. Obje odgojno-obrazovne ustanove nalaze se u području od posebne državne skrbi.