prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

S projektom “Branding Between Borders” u Norveškoj

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića boravili su tjedan dana u Norveškoj u sklopu projekta “Branding Between Borders”.

U sklopu projekta „Branding Between Borders“ grupa od devet učenika škole boravila je u srednjoj školi Greaker iz Norveške u razdoblju od 12. do 19. ožujka 2023. godine. Projekt je započeo kao eTwinning projekt u školskoj godini 2021./22. u partnerstvu sa školom IIS Pietro Mazzone iz Italije te Greaker školom iz Norveške. Uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u vrijednosti od 20.000,00 kn, projektne aktivnosti nastavili su i produbili fizičkim susretima u školskoj godini 2022./23.

Prvi partnerski sastanak dogodio se u rujnu 2022. godine u gradiću Roccella Ionica u organizaciji partnera iz Italije. Tamo je putovalo šest učenika iz Hrvatske te deset iz Norveške. U studenom, organizirali su i projektne aktivnosti za partnere u školi i to za grupu od šest učenika iz Italije te deset učenika iz Norveške. Završni sastanak partnera imali su u Norveškoj. Tijekom projekta bavili su se fenomenom digitalnog marketinga i postupkom brendiranja u različitim zadatcima: brendiranju turističke destinacije, javne ustanove te osobe.

Boravak u Norveškoj, koji je trajao tjedan dana, uključivao je smještaj učenika u obiteljima učenika iz Norveške, kulturne aktivnosti, upoznavanje Fredrikstadta i Osla te aktivnosti u školi koje su bile usmjerene na projektne aktivnosti, ali i upoznavanje norveškoga obrazovnog sustava i načina funkcioniranja jedne srednje škole. Učenici su u međunarodnim timovima radili na završnim rezultatima, videima i posterima kojima su trebali „brendirati“ sebe kao osobu u stilu influencera. Osim toga, sudjelovali su u radionicama organiziranim u Zavodu za zapošljavanje i marketinškoj agenciji u Oslu. Također, imali su organizirani ručak u šumi s tradicionalnim hodanjem po šumi te samostalnom pripremom ručka na vatrici koju su sami palili na za to predviđenom mjestu. U popodnevnim satima, družili su se po kućama svojih domaćina te su zajedno pripremali norveška jela i slastice. Neki učenici sklopili su i prava prijateljstva sa svojim domaćinima. Nastavnici uključeni u projektne aktivnosti počeli su aktivno raditi na novoj projektnoj ideji za suradnju.